Tgrt Haber

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Kiev'de, Ukrayna'ya yeni yatırımlar gündemde

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters
06 Eylül 2023 14:24 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 14:51
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Kiev'de, Ukrayna'ya yeni yatırımlar gündemde

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitti. Bakan Blinken, Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba ile bir araya geldi. İkilinin görüşmesinde ABD'nin Ukrayna'ya 1 milyar dolardan fazla yeni yardımın açıklanması bekleniyor.

Amerikan basını, ABD Dışişleri Bakanı  Antony Blinken'ın Ukrayna​'ya gittiğini duyurdu. Bakan Blinken, Kiev​'de ilk olarak meckidaşı Dmitro Kuleba ile bir araya geldi ardından da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy​ ile görüşecek. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Amerikan basınına verdiği demeçte, Blinken'ın ziyareti esnasında Ukrayna'ya 1 milyar dolardan fazla yeni yardım açıklanmasının beklendiğini kaydetti.

Reuters'ın haberine göre, adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, ABD'nin Kiev ile karşı taarruzun nasıl gittiği, savaş alanındaki ihtiyaçların değerlendirilmesi ve kış ayları öncesinde Ukrayna'nın enerji güvenliğini desteklemek için gerekli olabilecek adımlar hakkında görüşmek istediğini söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden beri Kiev'i 4. kez ziyaret ettiği belirtilen Bakan Blinken'ın burada 2 gün geçireceği bildirildi. Blinken, işgalin başlamasından bu yana ilk kez geceyi Ukrayna'da geçirecek.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Kiev'de, Ukrayna'ya yeni yatırımlar gündemde

UKRAYNA'YA YARDIMLARA ABD'DEN SESLER YÜKSELİYOR

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminden bu yana ABD'nin Ukrayna'ya verdiği desteğe bazı Cumhuriyetçi başkan aday adayları yardımları sorgulamaya başladı. Bu durum ABD'deki 2024 seçim kampanyasına yoğunlaşan Washington'ın Ukrayna'yı aynı düzeyde destekleyip desteklemeyeceği endişelerine neden oldu. 

ABD hükümeti şimdiye kadar Ukrayna'ya 43 milyar dolardan fazla silah ve diğer askeri yardımlarda bulundu. Yeni bir güvenlik paketi ise yakın zamanda açıklanacak. Ukrayna'ya yardım konusunda kamuoyunun desteği güçlü olsa da CNN International'ın yakın zamanda yaptığı bir ankete göre, Amerikalıların yarısından biraz fazlası Kiev'e ek fon sağlanmasını istemiyor.

KONGRE'DEN ONAY ÇIKMAYABİLİR

ABD Başkanı Joe Biden, Ağustos ayında Kongre'den Ukrayna ve diğer uluslararası ihtiyaçlar için 24 milyar dolar da dahil olmak üzere yaklaşık 40 milyar dolarlık ek harcamayı onaylamasını istedi.

Bu talep, bazı aşırı sağcı Cumhuriyetçilerin, özellikle de eski Başkan Donald Trump ile yakın bağları olanların, Washington'ın Ukrayna'ya gönderdiği milyarlarca dolarlık yardımı azaltmak istediği Kongre'de muhalefetle karşılaşabilir.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...