Tgrt Haber

ABD Dışişleri Bakanı'na Gazze protestosu! Kana bulanmış eller... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
31 Ekim 2023 21:43 - Güncelleme : 31 Ekim 2023 22:25

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarda yoğun bombardıman devam ederken Batı'nın sivil hedefleri görmezden gelmesi ise vatandaşları isyan ettirdi. Amerikan Senatosu'nda İsrail ve Ukrayna'ya gidecek olan 106 milyar dolarlık yardım paketi talebi konusunda toplantıda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, protesto ile karşılaştı. Bir grup gösterici ellerini kırmızıya boyayarak 'kana bulanmış elleri' sembolize etti. 

Her geçen gün şiddetin ve saldırıların arttığı Orta Doğu'da işler karışmaya devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana Gazze​'ye bombalar yağdıran İsrail'e destek ise Batı'dan hiç kesilmedi. ABD​ Dışişleri Bakanı Antony Blinken​, Amerikan Senatosu'nda İsrail ve Ukrayna yardımlarını kapsayan 106 milyar dolarlık yardım paketi talebi konusunda yapılan toplantıda, İsrail'in Gazze saldırıları sebebiyle protesto ile karşılaştı. 

KANLI ELLERLE PROTESTO 

Blinken'ın komite önünde açıklamalarda bulunduğu sırada oturuma katılan Gazze saldırılarına karşı olan kişiler, Blinken’ın konuşmasını aleyhinde sloganlar atarak kesti. 

"GAZZE'DE KATLİAMI DURDURUN" 

Savaş karşıtı olan grup, pankartlarla “Gazze halkına yönelik soykırımı desteklemeyi bırakın”, “Gazze’de katliamı durdurun”, “Gazze’de çocukları kurtarın” ve “Şimdi ateşkes” şeklinde ayağa kalkarak slogan atan protestocular, polisler tarafından salondan atıldı. 

Blinken konuşmasına devam ederken, bazı göstericiler, Blinken’ın arkasındaki sıralarda "kana bulanmış elleri" sembolize eden kırmızıya boyadıkları ellerini havaya kaldırarak sessiz bir şekilde protestolarına devam etti.

ABD Dışişleri Bakanı'na Gazze protestosu! Kana bulanmış eller... 

"GAZZE'YE ÖZGÜRLÜK" 

Göstericilerin kanlı elleri sembolize eden ellerini havaya kaldırdıkları sırada protestocuların kollarında "Gazze’ye özgürlük" şeklinde yazıların yer aldığı görüldü. 

ABD Dışişleri Bakanı'na Gazze protestosu! Kana bulanmış eller... 

DEMİR KUBBE'YE DESTEK! 

Söz konusu yardım kapmasında, İsrail'in "Demir Kubbe" ve "Davut Sapanı" hava savunma sistemleri için 4 milyar dolar, "Demir Işın" hava savunma sistemi için 1,2 milyar dolar ayrılması öngörülüyor.

Ayrıca yardımın, ABD Gelir İdaresi (IRS) için sağlanan fondan kesilmesi teklif ediliyor.

Tasarının, bugün Temsilciler Meclisinin alt komitesinde görüşülmesi bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...