Tgrt Haber

ABD duyurdu: Türkiye imzayı attı! F-16 satışı teklifi kabul edildi

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
06 Haziran 2024 22:09 - Güncelleme : 07 Haziran 2024 01:14

Son dakika haberi... ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin F-16 almak için teklif ve kabul mektubunu imzaladığını duyurdu.

Türkiye​ ve ABD​ arasında uzun zamandır beklenen F-16​ anlaşmasında son adım atıldı. Yeni nesil F-16 Blok 70 savaş uçaklarının satın alınması ve mevcut filonun modernizasyonuna yönelik Türkiye'nin imzalama kararı açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller​ tarafından yapılan açıklamada ''Türkiye, F-16 savaş uçaklarını satın almak için teklif ve kabul mektubunu imzaladı." denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin F-16 satış kabul mektubunu imzaladığını duyurdu. Sürecin tamamlanması ile birlikte Türkiye, ABD'den 40 adet F-16 Blok 70 savaş uçağı ile 79 adet F-16 modernizasyon kiti satın alacak.

ABD duyurdu: Türkiye imzayı attı! F-16 satışı teklifi kabul edildi - 1. ResimABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, "Türkiye, F-16 alımı için teklif ve kabul mektubunu imzaladı. Bu satış, NATO ile ortak operasyon kabiliyetine bir yatırımdır ve ABD, Türkiye ve NATO ittifakının güvenlik çıkarlarını destekleyecektir. Bu satışın sonuca ulaşması biraz zaman aldı” dedi.

Türkiye’nin süreç çerçevesinde ABD’den 40 adet yeni F-16 Blok 70 savaş uçağı ve mevcut filonun yenilenmesi için de 79 adet F-16 modernizasyon kiti satın alması planlanıyor. ABD yönetimi, Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamasının ardından Türkiye’ye 20 milyar dolarlık F-16 savaş uçağının satışına desteklediğini açıklamış, ABD Başkanı Joe Biden​ da satışın onaylanması için ABD Kongresine çağrıda bulunmuştu.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...