Tgrt Haber

ABD eski Başkan Yardımcısı Mike Pence 'gizli belgeler' için 'hata' diyerek sorumluluğu aldı

28 Ocak 2023 11:08 - Güncelleme : 28 Ocak 2023 11:22
ABD eski Başkan Yardımcısı Mike Pence 'gizli belgeler' için 'hata' diyerek sorumluluğu aldı

ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, gizli belgeler hakkında hata yaptıklarını kabul ederek, sorumluluğu üstlendi. 

ABD eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, Florida​ Eyalet Üniversitesinin bir etkinliğinde yaptığı konuşması sırasında evinde başkan yardımcılığı döneminden kalma 'gizli' ibareli devlet belgelerinin bulunmasına ilişkin, ''Bu gizli belgeler benim kişisel konutumda olmamalıydı. Hata edildi ve ben tüm sorumluluğu alıyorum.'' dedi.

Gizli belgelerin uygun bir şekilde muhafaza edilmesinin ulusal güvenlik açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Pence, Başkan Joe Biden’ın kişisel ofisi ve konutunda gizli belgelerin çıkması üzerine ihtiyaten kendi kişisel kayıtlarını gözden geçirdiklerini söyledi.

Pence, belgelerin bulunmasının ardından derhal Ulusal Arşivler, FBI​ ve Adalet Bakanlığının ilgili birimlerine haber verdiklerini belirtti. Danışmanlarının bu kurumlarla işbirliği içerisinde süreci yürüttüklerini aktaran Pence, kendisinin belgelerin varlığından haberdar olmadığını aktardı. 

TRUMP'IN EVİNE BASKIN

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın Florida eyaletinde bulunan Mar-a-Lago​ malikanesi, 8 Ağustos sabahı FBI ajanlarınca düzenlenen baskınla aranmıştı. ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, baskın hakkında 11 Ağustos'ta yaptığı ilk açıklamasında, Trump'ın malikanesinde yapılan aramayı kendisinin onayladığını söylemiş, kamuoyunda süren tartışmalar üzerine olayın daha net anlaşılması için Adalet Bakanlığının arama emri ve el konulan malzemelerle ilgili gizliliğin kaldırması talebiyle Florida Bölge Mahkemesine başvurduklarını duyurmuştu.

ABD eski Başkan Yardımcısı Mike Pence 'gizli belgeler' için 'hata' diyerek sorumluluğu aldı

Trump'ın da arama emrinin kamuoyu ile paylaşılmasına karşı olmadığını belirtmesi üzerine federal yargıç, 12 Ağustos'ta arama emrini ve el konulan malzemeler listesi tutanağını kamuya açıklamıştı.

"Arama emri"nin detaylarında FBI ajanlarının, Casusluk Yasası kapsamında üç farklı federal yasanın olası ihlallerini araştırdıklarına yer verilmiş, baskında "çok gizli" damgalı 11 set belge alındığı da tutanaklara geçirilmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...