Tgrt Haber

ABD Gizli Servisi'nden Trump suikastı itirafı: Başarısız olduk 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
22 Temmuz 2024 18:35 - Güncelleme : 22 Temmuz 2024 18:44
ABD Gizli Servisi'nden Trump suikastı itirafı: Başarısız olduk 

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, Donald Trump'a yönelik bir suikast girişimini engelleyemediklerini itiraf etti. Ayrıca, Cheatle, Kongre'ye 13 Temmuz'da düzenlenecek Trump mitingi için talep edilen kaynakların sağlandığını belirtti.

ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ı saldırıdan koruyamaması nedeniyle, pazartesi günü Kongre'de sorgulamaya tabi tutulacak.

Cheatle, sabah saatlerinde Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi'nin önünde milletvekilleri tarafından sorguya çekilecek.

ABD Gizli Servisi'nden Trump suikastı itirafı: Başarısız olduk  - 1. Resim

"BAŞARISIZ OLDUK"

İstifası talep edilen Cheatle, Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hesap Verebilirlik Komitesi önünde verdiği ifade sırasında "Başarısız olduk" dedi.

Cheatle ayrıca Kongre'ye 13 Temmuz trump mitingi için talep edilen kaynakların sağlandığını söyledi.

ABD Gizli Servisi'nden Trump suikastı itirafı: Başarısız olduk  - 2. Resim

Raporda, suikast girişiminin ardından Johnson ve ekibinin, olay gününe ilişkin güvenlik hatalarını araştırmak üzere federal ve yerel hükümet yetkilileriyle görüştükleri belirtilerek, kamuoyunun dikkatini çekecek birkaç maddeye ulaştıkları belirtildi. 

NE OLMUŞTU? 

13 Temmuz'da Butler, Pensilvaniya'da bir açık hava kampanya mitinginde gerçekleşen silahlı saldırıda Trump kulağından yaralanmış, bir miting katılımcısı ölmüş ve bir diğeri yaralanmıştı. Saldırgan, 20 yaşındaki bakım evi çalışanı Thomas Crooks, güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...