Tgrt Haber

ABD, hastane saldırısında İsrail'i işaret etti: Destek veriyoruz ama siviller öldürülmemeli

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
17 Ekim 2023 23:43 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 23:57
ABD, hastane saldırısında İsrail'i işaret etti: Destek veriyoruz ama siviller öldürülmemeli

İsrail'in 'biz yapmadık' açıklamasına rağmen ABD, hastane saldırısıyla ilgili açıklamasında temkinli açıklama yaptı. Pentegon'dan yapılan ilk açıklamada "Hamasa karşı destek veriyoruz ancak siviller öldürülmemeli" vurgusuyla saldırının İsrail tarafından yapıldığı ima etti.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. İşgalciler akşam saatlerinde sivillerin tedavi gördüğü hastaneyi hedef aldı.

İsrail savaş uçakları tarafından bombalanan hastanede ilk belirlemelere göre en az 500 kişinin öldüğü ve binlerce yaralının olduğu aktarıldı. İsrail saldırıyı reddederken onu destekleyen Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığından ise çarpıcı açıklama geldi.

"GÜVENLİK SİSTEMLERİNİ KESİNLİKLE VERİYORUZ"

Hastane​ saldırısına dikkat çekerek Pentagon'dan gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İsrail'e Hamas'ı ortadan kaldırması için güvenlik sistemlerini kesinlikle veriyoruz. Bu masum sivillerin öldürülmesi anlamına gelmiyor.

2 BİN PERSONEL HAZIR

Öte yandan bugün yapılan açıklamada, İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmaların 11'inci gününde yaklaşık 2 bin personeli, olası bir konuşlandırma için "hazır duruma geçirdiği" belirtildi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...