Tgrt Haber

ABD iddiaları doğruladı: Ukrayna Rusya’ya karşı misket bombası kullanıyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Temmuz 2023 11:04 - Güncelleme : 21 Temmuz 2023 11:13
ABD iddiaları doğruladı: Ukrayna Rusya’ya karşı misket bombası kullanıyor

Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby’den önemli bir açıklama geldi. Kirby, Ukrayna’nın Rusya Kuvvetlerine karşı misket bombası kullandığı yönündeki iddiaları doğruladı. 

Dünyanın gözü devam eden Ukrayna-Rusya savaşında. Savaş​ devam ederken Ukrayna’nın Rus güçlerine karşı siviller için tehlike arz eden misket bombası kullandığı yönündeki iddialar dünya basınında geniş yer bulmuştu. ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, Ukrayna’nın Rusya​ Kuvvetlerine karşı misket bombasını kullandığını doğrulayarak, “Etkili bir şekilde kullanıyorlar ve Rusya'nın savunma biçimleri üzerinde bir etkiye sahipler” şeklinde açıklama yaptı.

100’DEN FAZLA ÜLKEDE YASAKLI

Misket bombaları, atıldığı anda birden fazla bombaya parçalanması ve sivillere yönelik tehditleri nedeniyle 100’den fazla ülke tarafından yasaklanmıştı. ABD, Ukrayna’ya misket bombası sağlamış ve her iki ülke de misket bombasını yasaklayan ülkelerden tepki toplamıştı. ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada, bu bombayı Rus askerlerinin işgalini ortadan kaldırmak için kullanacağına dair söz verdiğini belirtti. Kirby, “Onları etkili bir şekilde kullanıyorlar ve Rusya'nın savunma biçimleri üzerinde bir etkiye sahipler. Bu konuyu burada kapatmalıyım” dedi.

ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada iddiaları doğruladı.

“İLK RUSLAR KULLANDI”

Ukrayna​'nın doğusundaki operasyonlardan sorumlu General Oleksandr Syrskyi, misket bombalarının tüm sorunları çözmeyeceğini belirterek, “Çok hızlı sonuçlar almak isteriz, ancak gerçekte bu neredeyse imkansız. Burada ne kadar çok asker ölürse, askerlerin Rusya'daki akrabaları da o kadar çok hükümetlerine 'neden' sorusunu soracak” şeklinde konuştu. Misket bombasının kullanılmasının tartışmalı olduğunu kabul eden Syrskyi, “Ruslar onları kullanmasaydı belki vicdanımız bizim de kullanmamıza izin vermezdi” ifadelerini kullanmıştı.

PUTİN: BİZ DE KULLANIRIZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise yaptığı açıklamada, ABD'nin bomba gönderme kararına tepki göstererek ülkesinin de benzer silahlara sahip olduğunu ve kendilerine karşı kullanılırsa Rusya’nın da kullanacağını söylemişti.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...