Tgrt Haber

ABD ikinci siber saldırı ile sarsıldı!

14 Haziran 2015 01:18
ABD ikinci siber saldırı ile sarsıldı!

ABD hükümeti, geçtiğimiz hafta federal kurumlara yönelik yapılan siber saldırının ardından ikinci kez büyük bir internet korsanlığı eylemine maruz kaldı.

Bu defa hedef Amerikan istihbarat ve ordu personeli oldu. Hackerlar, bu kurumlardaki çalışanların bilgilerini ve işe giriş formlarına yazdıklarını ele geçirdi.

Baş şüphelinin Çin olduğu olayla ilgili haberinde Amerikan haber ajansı AP, söz konusu dijital belgelerin elemanların psikolojik rahatsızlıklarından, uyuşturucu madde ve alkol alışkanlıkları olup olmadığına, mali durumlarından yakınlarının iletişim adreslerine kadar farklı bilgiler içerdiğini kaydetti.

Bunun Amerikan güvenlik personeli ya da ailelerine karşı şantaj için kullanılabileceği endişesi doğdu.

Geçen hafta da büyük bir siber saldırı yaşanmış ve Amerikan hükümeti çalışanı 4 milyon kişinin bilgilerinin çalındığı açıklanmıştı.

ABD’li yetkililer, olaydan Çin’i sorumlu tutmuştu. İsimlerini gizli tutan Amerikalı yetkililer son siber saldırıda da yine Pekin hükümetini suçladı.

Bu arada, AP haber ajansı, geçtiğimiz hafta bilgisi çalınan hükümet çalışanlarının sayısının Obama yönetiminin açıkladığı 4 milyon rakamının çok üstünde olduğunu ve 14 milyonu bulduğunu bildirdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...