Tgrt Haber

ABD, İran'ın İsrail'e saldırısı için tarih verdi: Hazırlıklı olmalıyız

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
12 Ağustos 2024 20:24 - Güncelleme : 12 Ağustos 2024 20:39
ABD, İran'ın İsrail'e saldırısı için tarih verdi: Hazırlıklı olmalıyız

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, İran'ın İsrail'e saldırısının bu hafta içinde gerçekleşebileceğini söyledi. Kayda değer saldırıların olabileceğine işaret eden Kirby, "Hazırlıklı olmalıyız." dedi.

İran​'ın, İsrail'e karşı yapacağı misilleme saldırısı Orta Doğu'da gerilimi zirveye taşıdı. İsrail, saldırıya karşı hazırlıklarını yaparken İran'ın ne zaman saldıracağına dair ABD'den açıklama geldi. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby yaptığı açıklamada, "İran, İsrail'e bu hafta saldırabilir" dedi. 

Sabah saatlerinde ise ABD merkezli medya kuruluşu Axios'a konuşan İsrail istihbaratından bazı kaynaklar, İran'ın İsrail'e birkaç gün içerisinde saldıracağını öne sürmüştü.

ABD, İran'ın İsrail'e saldırısı için tarih verdi: Hazırlıklı olmalıyız - 1. Resim

İRAN FÜZELERLE VURABİLİR 

Cuma günü İran'ın BM temsilcisi, misillemenin uygun bir zamanda yapılacağını ve olası bir ateşkesi etkilemeyeceğini söylemişti. Dün de İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile görüşmüş ve İran'ın büyük çaplı bir saldırıya hazırlandığını öne sürmüştü.

Kaynaklar, İran'ın saldırılarının büyük çaplı olacağını ve füze​ ve drone​ ile saldırılacağını ve İsrail'de nüfusun yoğun olduğu bölgelerin hedef alınacağını da iddia etmişti. 

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ ASKIYA ALINABİLİR!

Yeni istihbarat değerlendirmesi, perşembe günü yapılması planlanan ateşkes görüşmelerinden önce bir saldırının gerçekleşebileceğini ve olası bir anlaşma için müzakereleri tehlikeye atabileceğini gösteriyor. 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...