Tgrt Haber

ABD İsrail'e Gazze'de insani duraklama başlatma çağrısında bulunacak

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Kasım 2023 06:40 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 07:34
ABD İsrail'e Gazze'de insani duraklama başlatma çağrısında bulunacak

ABD Dışişleri Bakanı, İsrail'e, insani yardımın ulaştırılması ve tahliyelere izin vermek için Gazze Şeridi'ndeki saldırıları duraklatmayı kabul etmesi yönünde çağrıda bulunmayı planlıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken​, İsrail'e, insani yardımın ulaştırılması ve tahliyelere izin vermek için Gazze Şeridi​'ndeki saldırıları duraklatmayı kabul etmesi yönünde çağrıda bulunmayı planlıyor.

Blinken'in bugün İsrail'e gelmesi bekleniyor. Bu ziyaret, İsrail ile Hamas​ arasındaki çatışmanın başlamasından bu yana Blinken'ın İsrail Başbakanı Netanyahu​ ve diğer yetkililerle görüşeceği ikinci ziyaret olacak.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

Blinken, Orta Doğu'ya gitmek üzere Washington'dan ayrılırken, İsrail ziyareti sırasında Gazze'deki sivillerin acılarını en aza indirmenin somut yollarını tartışacağını söyledi .

Ancak Blinken'ın açıkladığı ziyaret amacına rağmen, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Hamas'ın "yeniden toparlanmasına" yol açacağına ilişkin endişelerden dolayı ABD'nin İsrail ve Hamas arasında ateşkesi desteklemediğini açıkladı.

Birbirine ters orantılı bu açıklamalar, uluslararası alanda İsrail'e zaman kazandırmak için ikili bir diplomasi hamlesi olarak yorumlandı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...