Tgrt Haber

ABD, İsrail'in Lübnan saldırısına destek verdi: Kendini savunma hakkı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 Temmuz 2024 11:20 - Güncelleme : 31 Temmuz 2024 11:50
ABD, İsrail'in Lübnan saldırısına destek verdi: Kendini savunma hakkı

Beyaz Saray, İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney bölgesindeki yoğun nüfuslu alanlara yönelik hava saldırısını, "İsrail'in kendini savunma hakkı" olduğunu belirtti. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, ABD'nin bölgedeki saldırıları sona erdirmek için "diplomatik bir çözüm" üzerinde çalışmaya devam ettiğini ifade etti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, İsrail'in Beyrut​'a düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

İsrail'in güvenliğinin "sağlam ve sarsılmaz" olduğunu kaydeden Watson, "İsrail'in ciddi tehditlere karşı kendini savunma hakkı var." ifadesine yer verdi.

ABD, İsrail'in saldırısına destek verdi: Kendini savunma hakkı - 1. Resim

"DİPLOMATİK BİR ÇÖZÜM"

Watson, ABD​'nin, bölgedeki saldırıları sona erdirmek için "diplomatik bir çözüm" üzerinde çalışmaya devam ettiğini söyledi.

İsrail güçleri, Beyrut'un güney bölgesinde Hizbullah​'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi'nde bir binaya 30 Ağustos'ta hava saldırısı düzenlemişti.

Saldırıda 2 çocuk ve 1 kadın hayatını kaybetmiş, 74 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...