Tgrt Haber

ABD, İsrail'in sivilleri öldürmesini böyle savundu: Savaş bu kanlıdır, çirkindir

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
24 Ekim 2023 22:48 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 05:46
ABD, İsrail'in sivilleri öldürmesini böyle savundu: Savaş bu kanlıdır, çirkindir

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü Kirby, ateşkesin Hamas'ın işine yarayacağını düşündükleri için buna karşı olduklarını söyledi. Kirby, İsrail'in Gazze'de sivilleri öldürmesini ise ise "Savaş bu kanlıdır, çirkindir; masum siviller zarar görecek" sözleri ile savundu.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 6 bine yaklaştı. Gazze Sağlık Bakanlığı bölgenin kuzeyindeki hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü duyurdu.

ABD​ Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'ye yardım ulaştırılması için saldırılara insani ara verilmesinin değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Gazze'ye kalıcı yardım mekanizması oluşturulması için Mısır, İsrail ve BM İle çalıştıklarını söyledi. Blinken'ın bu sözlerinni ardından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

"KEŞKE BU OLMASAYDI AMA OLACAK"

İsrail'in Hamas​'a karşı saldırıları sürerken Gazze'de daha fazla sivil kaybının beklenmesi gerektiği konusunda uyaran Kirby, kayıpları savaşın talihsiz bir gerçeği olduğunu söyledi. Kirby, "Savaş bu kanlıdır, çirkindir; masum siviller zarar görecek" açıklamasında bulundu. Kirby, "Keşke farklı bir şey söyleyebilseydim. Keşke bu olmasaydı ama olacak" dedi.

İsrail'in Hamas'a karşı saldırıları sürerken Gazze'de daha fazla sivil kaybının beklenmesi gerektiği konusunda uyaran Kirby, kayıpları savaşın talihsiz bir gerçeği olduğunu aktardı. 

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUMU

İsrail-Hamas savaşı 18. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 6 bine yaklamış durumda. Gazze'de hava saldırıların yoğunlaştığı son 24 saatte 700'den fazla Filistinli öldürüldü.

ABD''nin askeri uçaklarının Yunanistan'da İsrail'e güvenlik mesafesinde konuşlandırıldığı öne sürülürken Tel Aviv'den Hamas'ı yok edeceklerine dair açıklamalar geldi. Gazze Sağlık Bakanlığı bölgenin kuzeyindeki hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü duyurdu. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...