Tgrt Haber

Rehine takası masada! ABD basını: Köşeye sıkışan Tel Aviv yönetimi Hamas'la pazarlığa başladı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber, New York Times, CNN International
11 Kasım 2023 16:24 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 16:43
Rehine takası masada! ABD basını: Köşeye sıkışan Tel Aviv yönetimi Hamas'la pazarlığa başladı
israil,filistin,gazze,hamas,savaş

ABD basını, İsrail ve Hamas arasında pazarlıkların başladığını hatta iki farklı teklifin masada olduğunu iddia etti. Kadın ve çocukların öncelikli olduğu rehine anlaşması henüz netlik kazanmadı.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 36 gündür devam ederken ABD basınından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Şimdiye kadar rehine anlaşmasına ve ateşkes çağrılarına kulak tıkayan Tel Aviv yönetiminin Hamas ile pazarlığa başladığı öne sürüldü. CNN International ve NewYork Times'ın haberlerine göre, İsrail ile Hamas'ın gündeminde rehine takası var. Her iki haberde de rehineler için İsrail ve Hamas arasında pazarlıkların başladığını ve iki farklı teklifin masada olduğunu öne sürdü.

TEKLİFLER MASADA

New York Times'ın ismi açıklanmayan ABD'li yetkililerden aldığı bilgilere göre, masadaki tekliflerden birinde çatışmalara kısa bir süre ara verilmesi karşılığında Hamas'ın İsrailli kadın ve çocukların aralarında bulunduğu 10 ila 20 sivil rehineyi serbest bırakması bekleniyor.

ABD'li gazete şartların yerine getirilmesi halinde sayının 100'e çıkabileceğini öne sürüyor. Diğer teklifte ise, Hamas'ın tüm sivillerin serbest bırakılması karşılığında daha fazla insani yardım, hastaneler için yakıt ve İsrail hapishanelerindeki kadın ve çocukların serbest bırakılmasını istediğini yazan NYT, İsrailli yetkililerin tutukluları serbest bırakma konusunda kararsız olduğunu belirtti.

ÖNCELİK KADIN VE ÇOCUKLARIN

CNN International da çatışmalara bir süre ara verilmesini ön gören teklif kapsamında rehinelerin kademeli olarak serbest bırakılacağını, önceliğin kadın ve çocuklara verileceğini yazdı. New York Times, Hamas'lı yetkililerin askerlik yaşı gelmiş İsrailli erkekleri ve İsrail askerlerini yakın zamanda serbest bırakmaya niyetli olmadıklarını belirtti.

Rehine takası masada! ABD basını: Köşeye sıkışan Tel Aviv yönetimi Hamas'la pazarlığa başladı

KATAR ARABULUCU OLACAK

İsrail-Hamas arasındaki arabuluculuk rolünün Katar'ın üstlendiği ve görüşmelerde üst düzey ABD yetkililerin de yer aldığı belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber, New York Times, CNN International
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...