Tgrt Haber

ABD Mısır'a F-15 uçaklarını gönderecek: Su-35'ler iptal

Editör: Murat Makas / Kaynak: SavunmaSanayiST
21 Mart 2022 15:16 - Güncelleme : 21 Mart 2022 15:28
ABD'den Mısır’a yollanması gündemde olan F-15 uçağından kaç tane temin edileceğine dair bilgi verilmedi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Frank McKenzie, Mısır'a F-15 uçakları temin edeceklerini açıkladı. ABD'nin bu adımı Mısır’ın Rusya’dan sipariş ettiği Su-35 savaş uçaklarının tedarikini iptal etme kararı sonrası geldi.

ABD'den Mısır’a yollanması gündemde olan F-15 uçağından kaç tane temin edileceğine dair bilgi verilmedi.

Milyarlık dolarlık askeri harcamalarla savunma bütçesini artıran Mısır şimdi de ABD’den F-15 alımına hazırlanıyor. ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Frank McKenzie, bir Kongre oturumu esnasında yaptığı açıklamada ‘Sanırım onlara (Mısır) F-15 temin edeceğimiz yönünde iyi haberlerimiz var’ dedi.

Mısır’a yollanması gündemde olan F-15 uçağından kaç tane temin edileceğine dair bilgi verilmedi. Boeing tarafından üretilen uçakların teslimat tarihi henüz belli değil.

SU-35’LERİN İPTALİ SONRASI AÇIKLAMA YAPILDI

General McKenzie’nin açıklaması, Mısır’ın Ukrayna saldırmaya devam eden Rusya’ya sipariş ettiği Su-35 savaş uçaklarının tedarikini iptal etme kararının hemen ardından geldi.

CAATSA YAPTIRIMLARI

Mısır, 2019 yılında Rusya Federasyonu’na 30 adet Su-35 savaş uçağı siparişi vermiş ve konuyla ilgili bir sözleşme imzalanmıştı. Komsomolsk-on-Amur Havacılık Fabrikası’nda (KnAAZ) 2020 yılı içerisinde 22, 2021 yılı içerisinde ise 8 adet Su-35 üretilmesi bekleniyordu.

Nitekim fabrika bu uçakların üretimini de tamamladı ancak Mısır için üretilen uçakların hiçbiri hala teslim edilmedi. Uçakların Komsomolsk-on-Amur ve Zhukovsky şehirlerinde muhafaza edildiği biliniyor. Uzmanlara göre teslimatların hala başlamamış olmasının nedeni ABD’nin Mısır’a yönelik CAATSA yaptırımları tehditleri. Mısır, Orta Doğu bölgesinde Su-35 savaş uçaklarını ilk teslim alması beklenen ülke idi. General McKenzie’nin F-15 açıklaması, Mısır’ın Su-35 siparişini iptal ettiği yönündeki iddiaları güçlendirdi.

Kaynak: SavunmaSanayiST

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...