Tgrt Haber

ABD önünü alamıyor: F-35 savaş uçağı düştü

20 Ekim 2022 12:00 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 12:29
ABD önünü alamıyor: F-35 savaş uçağı düştü

ABD 388. Hava Filosu, Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-35 savaş uçağının, Utah eyaletindeki Hill Hava Üssü'ne düştüğü açıklandı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. Daha önce de ABD'ye ait büyük F-35 kazası olmuştu.

Amerika, 2040’lı yıllara doğru teknolojide devasa gelişme olarak gördüğü F-35​ uçaklarıyla ilgili bir haberle sarsıldı. Amerikan şirketi Lockheed Martin​ tarafından geliştirilen beşinci nesil F-35 savaş uçağı Utah​'ta Hill askeri üssünde düştü.

Rus medyası iz.ru’nun derlemesine göre, kazanın pistin kuzey ucunda meydana geldiği pilotun uçaktan atlamayı başardığı belirtildi. Pilot hastaneye kaldırılırken kaza ile ilgili de soruşturma yürütülüyor. 

AĞAÇLARA ÇOK YAKIN

Yerel halka göre, savaş uçakları neredeyse her gece uçuyor. F-35’lerin özellikle ağaçlara çok yakın uçtuğu ve kazanın bu nedenle gerçekleştiği belirtiliyor.

Daha önce, 17 Eylül'de Colorado'nun Amerikan Denver kenti yakınlarında gökyüzünde iki küçük uçağın çarpışması sonucu üç kişinin öldüğü bildirilmişti.
Görgü tanıkları, Boulder County üzerinde iki uçağın çarpıştığını gördüklerini söyledi. Her iki uçağın pilotları da hayatını kaybetti. Kazayı yapan uçakların F-35 olduğuna dair henüz kesin açıklama gelmedi.

ÇİN DENİZİ'NDE DÜŞMÜŞTÜ

ABD'ye ait F-35 uçakları sık sık kaza ile karşılaşıyor. Ocak ayında da ABD'ye ait F-35C savaş uçağı, Güney Çin Denizi'nde bulunan USS Carl Vinson uçak gemisine inmeye çalıştığı sırada düşmüştü. Kendini uçaktan fırlatmayı başaran pilot sağ kaldı, 7 personel yaralanmıştı

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...