Tgrt Haber

ABD, Ortadoğu'da kıskaca alındı!

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Ocak 2024 13:40 - Güncelleme : 18 Ocak 2024 13:48
ABD, Ortadoğu'da kıskaca alındı!

Suriye'nin Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinde İran destekli gruplar, ABD askerlerinin konuşlandığı üsse roket saldırısı düzenledi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ABD​ güçlerinin konuşlu bulunduğu Himo üssüne gece geç saatlerde İran​ destekli gruplarca roket saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda ölü veya yaralı olup olmadığı bilinmiyor.

Amerikalı yetkililerce saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılmadı. Haseke ve Deryrizor'da ABD ordusunun üsleri, yılbaşından bu yana sık sık roket ve aidiyeti bilinmeyen kamikaze İHA'larla hedef alınıyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları ABD destekli terör örgütü PKK/YPG​'nin işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Beşşar Esed​ rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

BİDEN'IN "İRAN'A SEVİLDİĞİNİ HİSSETTİRME ÇABASI"

New York Post (NYP) gazetesi Joe Biden​'ın Ortadoğu stratejisinin çöktüğü belirtti. Gazete bir haberinde, düzenlenen operasyon sırasında "İran yapımı" balistik ve seyir füzesi parçalarının ele geçirilmesinin Tahran'ın Husilere desteğinin açık kanıtı olduğunu belirtti.

Haberde, "Beyaz Saray'ın Kızıldeniz'de aylarca süren saldırıların arkasından yapabildiği tek şey Husilerin kabiliyetlerini azaltmaya yönelik küçük saldırılar. Sıra İran'a geldiğinde başkan sert uyarısını onlara özel olarak ilettiğini söylüyor." ifadelerine yer verildi.

ABD'nin İran'la yaşanacak bir gerilimden kaçınmasının artık bir rutine bindiğini belirten NYP, "2021'in başlarında Husileri terör listesinden çıkaran Biden'dı. Bu yönetiminin İran'a sevildiğini hissettirme çabasının bariz bir parçasıydı." ifadelerini kullandı.

ABD, Ortadoğu'da kıskaca alındı!

BİDEN'IN U DÖNÜŞÜ

''Biden daha geçen hafta Husileri yeninden terör listesine almanın anlamsız olacağını iddia etmişti'' ifadeleriyle 'U dönüşü'ne vurgu yaptı:

"Beyaz Saray'ın aklına yapacak daha iyi bir şey gelmediği için şimdi atılan bu hamle boş bir jest olarak görülüyor. Bu U dönüşü, İran nükleer silahlanmaya bu kadar yaklaşmışken, tüm Ortadoğu stratejisinin çöküşünde bir başka adımı temsil ediyor. Joe Takımı tüm kan ve kaosa rağmen yaklaşımını değiştirmedi. Stratejileri çökmüş durumda ama sembolizm ve yatıştırma hala akıllarına gelen tek şey."

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...