Tgrt Haber

ABD, PKK/YPG için endişeli: Türklerin kara harekatını engellemeliyiz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
23 Aralık 2022 11:09 - Güncelleme : 23 Aralık 2022 12:17
ABD, PKK/YPG için endişeli: Türklerin kara harekatını engellemeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terörle mücadele kapsamında sinyalini verdiği Suriye'de olası kara harekatı planına ABD'den muhalif sesler yükseldi. Bölgede terör örgütü PKK/YPG'nin en büyük destekçisi ABD'den yine skandal bir açıklama geldi. Sık sık örgüt yöneticileriyle bir araya gelen ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Michael Erik Kurilla, DEAŞ'la mücadeleyi bahane edip Türkiye'nin Suriye'ye girmesinin engellenmesi gerektiğini savundu.

Taksim'deki bombalı saldırının ardından Türkiye​'nin Suriye​'ye yönelik yeni bir kara harekatı için başlattığı hazırlıklar, terör örgütü PKK/YPG​ destekçisi ABD​'yi endişelendirdi. Suriye'deki ortaklarını koruma derdine düşen ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Michael Erik Kurilla skandal açıklamalarda bulundu. Kurilla, Türkiye'nin olası harekatının engellenmesi gerektiğini savundu.

"ENDİŞELİYİM, TÜRKLERİ ENGELLEMELİYİZ"

Bölgedeki gerilimin azaltılması gerektiğini belirten Erik Kurilla, "Türklerin girmesini engellemek için yapılacak her şey çok önemli” ifadelerini kullandı. ABD'nin Orta Doğu'daki en üst düzey ismi olan Kurilla, “Çok endişeliyim çünkü bu durum bölgede istikrarsızlığa veSuriye'deki ortaklarımızın IŞİD hapishanelerinin kontrolünü kaybetmesine yol açabilir. Suriye'nin kuzeyinde 28 kadar hapishane var” dedi.

Basın brifinginde konuşan Kurilla, son dönemde çok sayıda IŞİD militanının Suriye'deki hapishanelerden kaçtığını da söyledi. Kurilla, Suriye'de terör örgütü üyeleriyle en sık görüşen ABD'li komutanlar arasında yer alıyor.

ABD, PKK/YPG için endişeli: Türklerin kara harekatını engellemeliyiz

ABD'li yetkililer uzun süredir Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarına karşı açıklamalar yapıyor. ABD ordusu, omurgasını terör örgütü PKK/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'yle bir süre önce durdurulan ortak devriyeleri bu ay başında yeniden başlatmış ve ortak operasyon düzenlemişti.

Türkiye 13 Kasım'da İstanbul'un kalbi Taksim İstiklal Caddesi’nde düzenlenen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrasında Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yeni bir kara harekatının sinyalini vermişti.

ABD'DEN ALDIĞI SİLAHLARI TÜRK ASKERİNE DOĞRULTUYOR

ABD'nin Suriye'de 2017'den beri desteklediği Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) omurgasını YPG oluşturuyor. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan oluşum, ABD'den temin ettiği ağır silahları Türkiye'ye karşı kullanmaktan geri durmuyor. Türk güvenlik güçleri, terör örgütü ile girilen çatışmalarda ele geçirdiği çok sayıda silahın ABD menşeili olduğunu defalarca kanıtlayıp Amerikan yönetimine iletmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...