Tgrt Haber

ABD polisinden tarihe geçen operasyon: Suçlulara maç biletiyle tuzak

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Türkiye Gazetesi
18 Temmuz 2023 23:57 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 23:58

ABD polisinin 35 yıl önce binlerce kaçağı yakalamak için yaptığı operasyon, akılalmaz senaryosu ile yeniden gündem oldu.

Amerika Birleşik Devleti Marshals Servisi, 1981'den 1986'ya kadar binlerce kaçağı yakalamak için ‘Kaçakçılıkla Mücadele Timi’  adı verilen bir dizi operasyon gerçekleştirdi. Bunlardan en çok konuşulanı ise 'Amiral Gemisi Operasyonu'.

Amiral Gemisi Operasyonu için, ABD Baş Yardımcısı Mareşal Tobias Roche ve ABD Mareşali Herbert Rutherford akşam yemeği yerken, Redskins ile Bengals Amerikan futbol maçına bilet bulunmasının çok zor olduğundan bahseder.

Kapalı gişe, iç saha maçları ve sezonluk biletler için bekleme listesinin birkaç yıl sürmesi nedeniyle merakla beklenen derbinin tarihine odaklanırlar. 15 Aralık’ta oynanacak maçla play-off’a kimin gideceği belli olacaktı. 

Bu durum hali hazırda kişisel olan krizi fırsata çevirme işine döner. Kasım 1985'te Roche, Rutherford’un onayını alarak, Marshals ve Washington DC departmanına, aranan yaklaşık 3 bin kişinin bilinen son adreslerine maç davetiyesi gönderilmesi talimatını verir.  

10 SEZONLUK BİLET VAADİ 

Davetiyeler bir televizyon firmasından gönderilmiş gibi hazırlanır. Suçlular bu davetiyeyi promosyonun bir parçası olarak düşünür.

Davetiyede Redskins-Bengals maçına iki bilet kazandıkları ve 15 Aralık 1985 sabahı Washington Convention Center'da maç öncesi kahvaltıya davet edildikleri yazar. Bir de tüm bunların yanı sıra Redskins için 10 sezonluk bilet kazanabilecekleri bir çekilişin olduğu da eklenir. 

Aralarında soyguncuların, hırsızların, kundakçıların ve dolandırıcıların olduğu çeşitli suçlardan aranan 3 bin kişiden, 167’si davete olumlu dönüş yapar. 

Ve operasyon günü gelir. Onca suçlu nereden bilecek ki bir sabah uyanıp davetiye kazandığı maça giderken yakalanacağını? Hatta ava giderken avlanacağını… 

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...