Tgrt Haber

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin hastanelik oldu! Pentagon 5 gün halktan gizledi

Editör: Furkan Günler / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Ocak 2024 11:08 - Güncelleme : 06 Ocak 2024 11:32
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin hastanelik oldu! Pentagon 5 gün halktan gizledi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Savunma Bakanı Lloyd Austin'in 1 Ocak'ta hastaneye kaldırıldığını, durumunun iyi olduğunu bildirdi. Pentagon'un haberi 5 gün sonra açıklaması tepkilere neden oldu.

ABD Savunma Bakanlığı'nda sıcak dakikalar yaşandı.

Pentagon​ Sözcüsü Pat Ryder, Savunma BakanıLloyd Austin​'in sağlık durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

1 OCAK'TA HASTANEYE KALDIRILDI

Ryder, Austin'in geçirdiği bir operasyonun ardından ortaya çıkan komplikasyonlar nedeniyle 1 Ocak'ta hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Austin'in iyileşme sürecinin iyi gittiğini ifade eden Ryder, Bakan'ın görevinin başına dönmesinin beklendiğinin altını çizdi.

Durumun geç açıklanması tepkiyle karşılandı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin hastanelik oldu! Pentagon 5 gün halktan gizledi

PENTAGON BASIN TOPLULUĞU'NDAN TEPKİ: ENDİŞELİYİZ

Savunma Bakanlığını takip eden medya kuruluşlarını temsil eden Pentagon Basın Topluluğu, durumun geç bildirilmesiyle ilgili "endişelerini" ifade etti.

'REZALET'

Topluluk tarafından yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunun bu gibi durumları bilmeye hakkı olduğu vurgulanarak Pentagon'un kamuoyunu günler sonra bilgilendirmesi "rezalet" olarak nitelendirildi.

CNN'ne göre, bunun üzerine Ryder, tıbbi gizliliği gerekçe göstererek başka faktörleri de göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...