Tgrt Haber

ABD şokta! Sahte federaller yakalandı! Biden'ı koruyan Gizli Servise de sızdılar

11 Nisan 2022 16:40 - Güncelleme : 11 Nisan 2022 17:08
Şüphelilerin Başkan Biden'ı koruyan Gizli Servis personeliyle iletişim kurduğu ve hediyeler verdikleri ortaya çıktı.

ABD, sahte FBI ajanı ve müdür yardımcısının yakalanmasının şokunu yaşıyor. Eski bir FBI müdür yardımcısı Chris Swecker, durumun ulusal güvenlik sorunu olduğunu söyleyerek “Başkan’ın ailesine ulaşabilirdiler” dedi.

Şüphelilerin Başkan Biden'ı koruyan Gizli Servis personeliyle iletişim kurduğu ve hediyeler verdikleri ortaya çıktı.

ABD’de sahte federal skandalı gündeme bomba gibi düştü. Sahte FBI ajanı ve müdür yardımcısı 40 yaşındaki Arian Taherzadeh ve 35 yaşındaki Haider Ali, Washington’da lüks bir daireye yapılan baskın sırasında yakalandı. ABD Bölge Mahkemesi, iki kişiyi sahtecilikle suçladı. İddiaya göre, iki şüphelinin iki yıldan fazla bir süredir federal memurları taklit ettiği iddia ediliyor.

BAŞKAN VE AİLESİNE ULAŞABİLİRDİLER

Federal savcılar, Taherzadeh ve Ali'nin, federal ajanlara hediye vererek iletişim kurduklarını iddia etti. Ayrıca şüphelilerin Beyaz Saray'a erişimi olan Gizli Servis personeline de kira da dahil bol bol hediye verdikleri ortaya çıktı. FBI'ın cezai soruşturmalarından sorumlu eski bir FBI müdür yardımcısı Chris Swecker, Fox News’e yaptığı açıklamada bu durumun ulusal güvenlik için bir tehdit olduğunu söyleyerek "Bir kişi Gizli Servis'e sızabilirse ABD Başkanı Joe Biden'a ve ailesine ulaşabilir. Bunun için gerekli olan hayati bilgileri alabilirler. Bu, ulusal güvenliğin patladığını gösteren bir ihlal” dedi.

GİZLİ SERVİSE SIZDILAR

Swecker, şüphelilerin sadece sahtekar ve dolandırıcı olduklarını düşünmediğini söyledi. Bazı kişilerin şüphelileri yönettiğine dikkat çeken Swecker, planın "çok hedefli ve çok hesaplı" olduğuna dikkat çekti. 

6 Nisan'da federal kolluk kuvvetleri, şüphelilerin evine yaptıkları baskında birden fazla ateşli silah ve mühimmat ele geçirdi. Mahkemeye göre, "önemli miktarda" gözetim ekipmanı, 30 sabit disk, Kişisel Kimlik Doğrulama kartları oluşturan ve programlayan bir makine ve boş kartlar da dahil olmak üzere çok sayıda elektronik cihaz bulundu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...