Tgrt Haber

ABD, 'DEAŞ' bahanesiyle terör örgütü PKK/YPG ile ortak devriyeleri yeniden başlattı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
14 Aralık 2022 06:10 - Güncelleme : 14 Aralık 2022 06:20
ABD, 'DEAŞ' bahanesiyle terör örgütü PKK/YPG ile ortak devriyeleri yeniden başlattı

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye’nin terör örgütü PKK/YPG’ ye yönelik başlattığı hava harekatının ardından terör örgütü ile devriyeleri yeniden başlattığını açıkladı. Kara harekatı ile ilgili soruya cevap vermekten kaçınan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, devriyelerin terör örgütü DEAŞ'ın yeniden toparlanmaması üzerine olduğunu savundu.

Terör örgütü PKK/YPG’ye gerek silah gerek ise eğitim veren ABD​ yeniden harekete geçti. Türkiye’nin geçtiğimiz günlerde düzenlediği ‘Pençe Kılıç’ hava harekatı ile terör örgütüne ağır darbe indirildi. Çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken terör mağaraları ise imha edildi. Yapılan operasyona karşı çıkan ve her fırsatta terör örgütüne desteğini duyuran ABD operasyon sırasında bölgeden çekilme emri verdi ve teröristlerle ortak devriyeleri azalttı. Terör örgütü elabaşları ve sözde yöneticileri Türkiye’nin bu operasyonu sonrasında ABD’den yardım istedi.

TERÖRİSTLERLE YENİDEN DEVRİYELERE BAŞLADI

ABD’nin açıklamalarına rağmen terörle mücadelede hız kesmeden sürdüren Türkiye​, hava harekatını tamamladı. Operasyonun sona ermesinin ardından ABD terör örgütünün çağrısını cevapsız bırakmadı. ABD PKK/YPG​ ile Suriye’de devriyelere yeniden başladı.

KARA HAREKATI SORUSUNU CEVAPSIZ BIRAKTI

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısını için kameraların karşısına geçti. Ryder, Türkiye’nin Suriye’de PKK/YPG’ye yönelik olası kara harekatı konusundaki sorular üzerine yorum yapmayacağını söyledi. 9 Aralık itibarıyla teröristlerle ortak devriyeleri yeniden başlattıklarını söyleyen Ryder, “Tekrar söylüyorum, orada yerel ortaklarla çalışma odağımız DEAŞ’ın yeniden toparlanmaması üzerinedir.” dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...