Tgrt Haber

ABD, Ukrayna’ya F-16 kapısını kapattı! Biden: Temin etmeyeceğiz

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 Ocak 2023 07:04 - Güncelleme : 31 Ocak 2023 07:21
ABD, Ukrayna’ya F-16 kapısını kapattı! Biden: Temin etmeyeceğiz

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin Kiev yönetimine F-16 savaş uçakları temin etmeyeceğini açıkladı. Biden’ın bu kararına Ukrayna’nın nasıl tepki vereceği merak konusu oldu.

Ukrayna’ya Abrams tankları gönderme kararı alan ve Almanya’nın da Leopard tankları vermesini teşvik eden ABD Başkanı Biden​, Kiev yönetimine F-16​ savaş uçaklarının verilmeyeceğini söyledi. Maryland'deki ziyaretinin ardından Washington'a dönen Biden, Beyaz Saray'da bir gazetecinin "ABD, Ukrayna​'ya F-16 verecek mi?" sorusuna "Hayır" cevabını verdi.

AVRUPA’YA ZİYARET VAR MI?

Biden, ayrıca Rusya-Ukrayna savaşının yıl dönümünde Avrupa'ya bir ziyaret gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğine ilişkin soruyu ise "Emin değilim." şeklinde cevapladı. Diğer taraftan Polonya'ya bir ziyaret gerçekleştireceğini aktaran Biden, ziyaretin ne zaman olduğunu ise henüz bilmediğini söyledi.

Biden, çarşamba günü Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile yapacağı görüşmede ise bütçe limiti meselesini ele alacaklarını kaydetti. ABD Başkanı Biden'ın Rusya-Ukrayna savaşının yıl dönümü olan 24 Şubat'ta Ukrayna'yı ziyaret edeceği iddiaları gündeme gelmişti. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre ise savaşın yıl dönümü için Biden'ın henüz bir seyahat planı olmadığı bilgisini paylaşmıştı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...