Tgrt Haber

ABD Ukrayna’ya asker göndermeyeceğini açıkladı: Rusya ile savaşmayacağız

24 Şubat 2022 00:46 - Güncelleme : 24 Şubat 2022 00:54
Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Kuzey Akım 2 projesini yapan Nord Stream 2 AG adlı firmaya yaptırım uygulayacağını duyurmuştu.

Ukrayna’nın doğusundaki Rus ayrılıkçıları Putin’e yardım çağrısında bulunurken Donbas’ta Rus ordusuna ait tanklar görüldü. Bölgede gerginlik zirve yaparken Beyaz Saray hiçbir senaryoda Biden’ın Ukrayna’ya asker göndermeyeceğini ifade etti.

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Kuzey Akım 2 projesini yapan Nord Stream 2 AG adlı firmaya yaptırım uygulayacağını duyurmuştu.

Ukrayna ile Rusya arasındaki krizde tanklar bölgeye sevk edildi. Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanımasından sonra Moskova-Kiev gerilimi iyice tırmandı. Ukrayna ülke genelinde Donetsk ve Luhansk bölgeleri hariç gece yarısından itibaren başlayacak olağanüstü hal (OHAL) kararını kabul etti.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Rus ordusunun Donbas’ta görülmesi ile birlikte tansiyon yükselirken Beyaz Saray’dan açıklama geldi. Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında Ukrayna konusunda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Rusya'nın her an Ukrayna'yı işgal etme ihtimalinin devam ettiğini belirten Psaki, işgalin ne zaman olacağına ilişkin zaman veremeyeceklerini söyledi.

“RUSYA İLE SAVAŞMAYACAĞIZ”

Gazetecilerin Rusya'nın Ukrayna'yı tamamen işgal etmesi durumunda ABD'nin ne yapacağı sorusu üzerine Psaki, "Daha kaç kere söyleyeceğim bilmiyorum ama hiçbir durumda Biden Amerikan askerlerini Rusya ile savaşması için Ukrayna'ya göndermeyecek." değerlendirmesinde bulundu. Psaki, Rusya'nın gerginliği tırmandırması durumunda ABD'nin Moskova'ya ağır yaptırımlar getirmeyi ve Ukrayna'ya yardım sağlamayı sürdüreceğinin altını çizerek "Rusya ile savaşmayacağız ya da askerlerimizi Rusya ile savaşması için Ukrayna'ya göndermeyeceğiz." dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ali can24 Şubat 2022 14:51

Allah Ukrayna yardım etsin

Sonraki Haber Yükleniyor...