Tgrt Haber

ABD ve Çin arasında havada tehlikeli yakınlaşma! Çarpışmaya metreler kaldı…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Aralık 2022 09:34 - Güncelleme : 30 Aralık 2022 09:52

Çin ile ABD arasındaki gerginlik sürerken iki ülkenin savaş uçakları tehlikeli bir mücadele içine girdi. ABD, Çin’e ait bir savaş uçağının ABD hava kuvvetlerine ait bir aracın 6 metre yakınına girdiğini ve çarpışmaktan son anda kurtulduğu açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri​ ile Çin​ savaş uçakları arasında Güney Çin Denizi’nde tehlikeli bir yakınlaşma meydana geldi. Amerikan keşif uçağının Çin Hava Kuvvetlerine ait avcı uçağı ile çarpışmaktan son anda kurtulduğu belirtildi. Pentagon tarafından yapılan açıklamada Çinli pilotun J-11 avcı uçağını kasıtlı olarak, Amerikan RC-135 tipi keşif uçağına doğru uçurduğu belirtildi.

6 METRENİN ALTINDA

Olası bir çarpışmayı engellemek için Amerikan uçağının kaçış manevrası yapmak zorunda kaldığı belirtildi. 21 Aralık'ta yaşanan olay esnasında iki uçağın arasındaki mesafenin 6 metrenin altına indiği vurgulandı. Washington yönetimi, Pekin'in havacılık kurallarını ihlal ve provokasyonla suçladı.

ABD gemileri ve uçakları, başta Tayvan Boğazı olmak üzere Çin’in karşı çıktığı birçok alanda faaliyet gösteriyor. Çin ordusu ise ABD gemi ve uçaklarını önlemeye çalışıyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...