Tgrt Haber

ABD ve Ermenistan ortak askeri tatbikatına İran'dan sert tepki

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Eylül 2023 15:57 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 16:09
ABD ve Ermenistan ortak askeri tatbikatına İran'dan sert tepki

İran'dan ABD ve Ermenistan'ın ortak askeri tatbikatına tepki geldi. Dışişleri Bakanı Sözcüsü Nasır Kenani, Washington'ın bölgede hiçbir zaman güvenliği sağlama peşinde olmadığını söyledi.

İran​ Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD-Ermenistan ortak tatbikatına tepki göstererek, Washington'un bölgede hiçbir zaman güvenliği sağlama peşinde olmadığını söyledi. Kenani, "ABD güçleri, hiçbir zaman güvenliği sağlama peşinde olmadılar. Gittikleri her yerde istikrarsızlığa ve güvenlik​ sorunlarına neden oldular." dedi.

Bölgedeki sorunların bölge ülkeleri tarafından çözülmesi gerektiğini dile getiren Kenani, "Bölge ötesi güçlerin, bölgede bulunmasını istikrar ve güvenliğe aykırı buluyoruz." ifadelerini kullandı.

Ermenistan​ Savunma Bakanlığı, 6 Eylül'de yaptığı açıklamada, ABD​ ile "uluslararası barış koruma misyonlarına katılım hazırlıkları" çerçevesinde 11-20 Eylül'de "Eagle Partner 2023" ortak tatbikatı düzenleneceğini duyurmuştu. 

RUSYA DA TEPKİLİ

ABD ve Ermenistan'ın ortak hamlesi Rusya'yı da kızdırmıştı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan hafta sonu bir İtalyan gazetesine verdiği röportajda Rusya'nın, Azerbaycan'a karşı Ermenistan'ı korumada başarısız olduğunu ifade etmişti.

Paşinyan, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının, Ermenistan'ın tüm güvenlik ihtiyaçlarını karşılayamayacağı anlamına geldiğini belirtmişti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise dün gazetecilere yaptığı açıklamada, Paşinyan'ın sözlerine katılmadığını ifade etmişti. “Rusya bu bölgenin kesinlikle ayrılmaz bir parçasıdır" diyen Peskov, "Rusya bu bölgedeki durumu istikrara kavuşturmada tutarlı ve çok önemli bir rol oynuyor. Bu rolü oynamaya devam edeceğiz” diye konuşmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...