Tgrt Haber

ABD yeniden Libya'ya yaklaşıyor! Hafter'i tercih ettiler

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: The Washington Post
28 Ağustos 2024 07:09 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 07:09
ABD yeniden Libya'ya yaklaşıyor! Hafter'i tercih ettiler

2014 yılındaki iç savaş sonrası Libya ile diplomatik ilişkileri büyük ölçüde kesen ABD yeniden bu ülekeye açıldı. ABD'Lİ General Michael Langley ile ABD büyükelçiliği maslahatgüzarı Jeremy Bendt, ülkenin doğu bölgelerini yöneten Halife Hafter ile bir araya geldi. 

ABD​'nin Orta Doğu'dan sorumlu ortak askeri komutanlığında (CENTCOM) görev yapan General Michael Langley ve Trablus'taki ABD büyükelçiliği maslahatgüzarı Jeremy Bendt, Salı günü Bingazi'de , Genelkurmay Başkanı Mareşal Halife Hafter ile bir araya geldi.

ABD büyükelçiliği, X aracılığıyla yaptığı duyuruda, Libya​ Ulusal Ordusu'nun (LNA) ve Libya'nın iki rakip hükümetinden birinin önemli bir destekçisi olduğunu duyurdu.

SÖZDE DİYALOG ÇAĞRISI

Washington'dan ziyarete ilişkin yapılan açıklamada "ABD, Libya'daki tüm tarafları, Libya'daki Birleşmiş Milletler Destek Misyonu'nun katkılarıyla İstikrarı korumak ve mevcut gerilimlerin daha fazla tırmanmasını önlemek için yapıcı bir şekilde diyaloga girmeye çağırıyor" denildi.

ABD yeniden Libya'ya yaklaşıyor! Hafter'i tercih ettiler - 1. Resim

2014 yılında iç savaşın başladığı günlerde Libya’daki personelini yoğun askeri önlemler eşliğinde geri çeken ABD’nin o günden beri bu ülkede büyükelçiliği bulunmuyordu. Ancak geçtiğimiz mart ayında ABD Başkanı Biden ve yönetimi ülkedeki ABD diplomatik varlığını yeniden tesis etme niyetini Kongre'ye bildirmiş, Libya'ya yeniden büyükelçi atanması gündeme gelmişti.

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ

Amerikan diplomatik misyonunun, uluslararası alanda tanınan Ulusal Birlik Hükümeti'nin (GNU) Libya Merkez Bankası Başkanını görevden alma kararının ardından, ülkenin petrol ve gaz ihracatının çoğunun durdurulduğu bir ortamda bu ziyareti gerçekleştirmesi dikkat çekti.

Kaynak: The Washington Post
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...