Tgrt Haber

ABD yönetiminde tahliye hazırlığı! Üst düzey yetkili konuştu: Çok endişeliyiz

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
24 Ekim 2023 13:24 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 13:34
ABD, Ortadoğu'daki vatandaşlarını tahliye etmeye hazırlanıyor

İsrail-Hamas çatışması devam ederken Hizbullah'ın da devreye girmesiyle cephe ikiye çıktı. Biden yönetimi bölgede bulunan yüz binlerce vatandaşının bölgeden tahliye edilmesi ihtimaline karşı hazırlık yapıyor. Üst düzey ABD’li yetkililer, Washington yönetiminin çok endişeli olduğunu söyledi. 

ABD, Ortadoğu'daki vatandaşlarını tahliye etmeye hazırlanıyor

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar üçüncü haftasında devam ederken tüm gözler İsrail'in gerçekleştireceği kara saldırısına çevrilmiş durumda.  Öte yandan Hizbullah’ın devreye girmesiyle çatışmalar genişledi. The Washington Post gazetesine göre, savaşın başladığı günden bu yana İsrail'e tam destek veren ABD​, Tel Aviv yönetimine verdiği güçlü kamuoyu desteğine rağmen gerilimin tırmanmasından derin endişe duyuyor. 

100 BİNLERCE AMERİKAN VATANDAŞI TAHLİYE EDİLEBİLİR 

ABD'nin acil durum planlamaları hakkında bilgi sahibi dört yetkiliye göre Biden​ yönetimi, Gazze'de akan kanın durdurulamaması halinde yüz binlerce Amerikan vatandaşının Orta Doğu'dan tahliye edilmesi ihtimaline karşı hazırlık yapıyor. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın verilerine göre İsrail'de yaklaşık 600 bin Lübnan'da ise 86 bin ABD vatandaşı bulunuyor. Washington Post'a isimlerinin açıklanmaması koşulu ile konuşan yetkililer, bu büyüklükteki bir tahliyenin 'en kötü senaryo' olarak kabul edildiğini vurgulayarak Biden yönetiminin şuan işin lojistik kısmına odaklandığını anlattılar.

ABD'li yetkililer tahliye için hazır

"ABD ÇOK AMA ÇOK ENDİŞELİ"

Washington Post gazetesine göre, ABD yönetimini asıl endişelendiren konu Hamas​'tan daha çok İsrail'e Kuzeyden saldırmaya başlayan Hizbullah​. İsmi açıklanmayan yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, Hizbullah'ın saldırılarının iki cepheli zorlu bir savaşa yol açabileceğinden endişelenen ABD yönetimi 'işin kontrolden çıkacağından' çok ama çok endişeli.

DAHA ZOR OLABİLİR

Yetkililerin bölgedeki Amerikalılar arasında paniğe yol açmamak için bu tür acil durum planlamalarını şimdiye kadar kamuoyu önünde tartışmadığına dikkat çekilen haberde bu tutumun artık değiştiğini ve endişelerin daha sık dile getirildiğini yazdı. Uzmanlar, olası bir ABD tahliyesinin ölçeğine bağlı olarak, yakın geçmişteki operasyonlardan daha zor olabileceğini vurguluyor ve bu ay bölgeye akın eden Hava Kuvvetleri uçakları ya da donanma savaş gemilerinin de operasyona dahil olabileceğini belirtiyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...