Tgrt Haber

ABD'de 88 bin kişi elektriksiz kaldı, bölgede yollar kapatıldı

28 Kasım 2022 10:04 - Güncelleme : 28 Kasım 2022 10:13
ABD'de 88 bin kişi elektriksiz kaldı, bölgede yollar kapatıldı

ABD'de küçük uçağın yüksek gerilim hattına çarpması sonucu binlerce kişinin yaşadığı bölge karanlığa gömüldü. 88 bin kişinin elektriksiz kaldığı eyalette bazı yollar trafiğe kapatıldı.

ABD'nin Maryland​ eyaletinde, havalandıktan kısa bir süre sonra bir küçük uçak​, bölgede bulunan yüksek gerilim hattına çarptı. Kaza​ sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Bölgeye giden ekiplerin ilk müdahalesinin ardından yapılan açıklamada, küçük uçağın, eyalete bağlı Gaithersburg kentindeki yüksek gerilim hattına çarptıktan sonra 30 metre yükseklikte asılı kaldığını öğrenildi.

ABD'de 88 bin kişi elektriksiz kaldı, bölgede yollar kapatıldı

88 BİN KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

Uçakta bulanan üç kişi ile temas kurulduğunu ve durumlarının iyi olduğunu aktarılırken, kaza nedeniyle bölgede trafik ışıkları da dahil geniş çaplı elektrik kesintisi olduğu ve yaklaşık 88 bin kişinin elektriksiz kaldığını öğrenildi.

Ayrıca kazanın yaşandığı bölgeye yakın yolların da kapatıldığını bildirildi.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...