Tgrt Haber

ABD’de Ankara protestosu

20 Şubat 2016 13:36
ABD’de Ankara protestosu

ABD’de yaşayan Türk vatandaşları, Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısını Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önünde protesto etti.

ABD’nin farklı eyaletlerinde yaşayan Türk vatandaşları, çarşamba akşamı Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırını kınamak üzere başkent Washington’da toplandı. Türkiye’nin Washington Büyükelçilik binası önünde bir araya gelen grup, PKK, PYD, YPG ve DAEŞ karşıtı sloganlar attı. Saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, ardından da İstiklal Marşı’nı okudu. Grup, saldırıda hayatını kaybedenler için dua etti. MUSİAD'ın ABD Şubesi'nin Başkan Yardımcısı ve Türk- Amerikan Dernekleri Yönlendirme Başkanı İbrahim Uyar, ABD’nin belli yerlerinde yaşayan Türkler olarak vatana, bayrağa sahip çıkmak için toplandıklarını kaydederek, “Şehitlerimizin anmak, vatanımızın başı sağ olsun diye ABD’nin başkentinden Türkiye’ye destek olmak için bir araya geldik. Bayrağın ne kadar kutsal olduğunu çok iyi bilen vatandan uzak gurbetçileriz. Bizim için vatan, bayrak, toprak çok önemlidir” dedi. Uyar, Batılı devletlerden ve ABD’den Türkiye’ye destek olmalarını ve bölgede Türkiye’yi yalnız bırakmamalarını isteyerek, Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu, terörle mücadele edebileceğini ve DAEŞ gibi bir terör örgütünü bitirmek için PYD gibi bir başka bir terör örgütü ile terör örgütü ile ittifak kurmanın bölgede başka sorunlara yol açacağını kaydetti. “Yanlış siyasetten bir an evvel vazgeçip Türkiye’ye tam destek olmalarını bekliyoruz. PKK gibi PYD, YPG bir terör örgütüdür. Kesinlikle ne Suriye’deki, ne Irak’ta ne Türkiye’deki Kürtleri temsil etmiyorlar. Biz birlik beraberlik olursak terörü bitiririz” ifadelerini kullandı.
Yönetim Kurulu Üyesi Günay Evin de, Türkiye’ye dayanışmayı ifade etmeye, teröre karşı mücadelede destek olmak için ve üzüntüleri, baş sağlığı dileklerini iletmeye geldiklerini kaydetti.
ABD’de yaşayan Bengi Su ise çok büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, “Bu patlamanın olduğu yerin çok yakınında oturuyordum. Şu an orada olabilirdik ve şuan uzakta olmak acımızı hafifletmiyor. Buradan bir şey yapamıyor olmak aslında yüreğimizi daha çok dağlıyor. Ben de ABD’deki ve dünyadaki Türklerin birlik olması gerektiğini ve sesimizi daha fazla duyurmamız gerektiğini düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...