Tgrt Haber

ABD’de çok konuşulacak iddia! Biden’dan Obama'ya adaylık çıkışı

19 Nisan 2022 23:03 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 23:08
ABD’de çok konuşulacak iddia! Biden’dan Obama'ya adaylık çıkışı

ABD’de yayın yapan The Hill gazetesi geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’da düzenlenen etkinlik ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. ABD eski Başkanı Obama’nın da katılım sağladığı etkinlikte Biden’ın Obama’ya “tekrar aday olacağını” söylediği ifade edildi.

ABD’de 2024 yılında yapılacak olan seçim öncesi tekrar adaylığına kesin gözü ile bakılan ABD eski başkanı Trump’ın rakibinin kim olacağı merak konusu oldu. Yapılan anketlerde halkının desteğini kaybettiği öne sürülen Biden’ın aday olup olmayacağı merak konusu olurken 5 Nisan’da Beyaz Saray’da çekilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. 

BIDEN OBAMA’YA PLANINI ANLATTI

Obama’nın Beyaz Saray’daki görüşmelerde çevresi ile kurduğu iletişim ve yoğun ilgi gündeme otururken Biden’ın yalnız kaldığı anlar çok konuşuldu. O etkinlikle ilgili ABD’de yayın yapan The Hill gazetesinden çarpıcı iddia geldi. Gazete  konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Biden, Obama'ya 2024 başkanlık seçimleri hakkındaki planlarından bahsetti.

YENİDEN ADAY OLACAK MI?

Biden'ın 2024'te başkanlık için ikinci kez yarışa gireceğini söylediğini aktaran kaynaklar, "Biden tekrar aday olmak ve bunun da herkes tarafından bilinmesini istiyor." ifadesini kullandı. ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın da 2024 için aday olmaya hazırlandığına işaret eden kaynaklar, düşük halk desteği oranlarına rağmen Biden'ın hala Trump'ı yenebilecek en güçlü Demokrat olduğuna dikkati çekti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...