Tgrt Haber

Son dakika ABD'de enflasyon rekor kırdı: Son 40 yılın zirvesinde

10 Şubat 2022 16:30
Fotoğraf AA

Son dakika haberi: ABD'de kritik verileri açıklandı. Enflasyon ocakta aylık yüzde 0,6 ve yıllık yüzde 7,5 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş gösterdi.

Fotoğraf AA

ABD'nin  ocak ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı. ABD'de enflasyon yüzde 7,5'e yükseldi. Tüketici fiyatları aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 7,0 artış göstermişti.

SON 40 YILIN ZİRVESİNDE

Açıklanan ABD'deki enflasyon rakamlarının son 40 yılın zirvesinde olduğu belirtildi. Ocak'ta enflasyon yüzde 7,5 ile 1982'den bu ayana en yüksek rakam.

FED'DEN FAİZ ARTIŞI BEKLENİYOR

Bugün açıklanan enflasyon oranı zirvenin görülmediğini gösterirken Fed'in de şahin davranacağı beklentisini artırdı. Mart ayında 25 yerine 50 baz puanlık bir artış olacağına dair beklentiler de kuvvetlenmeye başladı.

ALTIN VE DOLARDA SON DURUM

Açıklanan Ocak ayı enflasyon verisi sonrası, ABD'de 10 yıllık tahvil faizi, %1,974 ile 1 Ağustos 2019'dan beri en yüksek seviyesine çıkarken, ons altın spot fiyatı sınırlı bir geri çekilme yaşayarak 1821 doları gördü. Aynı dakikalarda gram altın TL fiyatı 796 TL bandında işlem görerek veriye tepkisiz kaldı.

Dolar/TL de yaklaşık 1 aylık sıkışık bant hareketini sürdürdü. Dolar kuru enflasyon verisi sonrası 13,55 TL, euro kuru 15,45 TL düzeyinde işlem gördü.

Yurt içinde Borsa İstanbul'da kritik verisi sonra satış görülse de endeks kaybettiklerini çabuk toparlayarak yatay seyre girdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...