Tgrt Haber

ABD’de ‘F-16’ hazımsızlığı: Türkiye karşıtı gruplar kampanya başlattı

15 Nisan 2022 09:40 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 10:10
ABD’de ‘F-16’ hazımsızlığı: Türkiye karşıtı gruplar kampanya başlattı

ABD’de Türk karşıtı gruplar, olumlu giden F-16 görüşmelerini sekteye uğratmak için bir kampanya başlattı. (Türkiye’ye jet yok) isimli kampanyanın direk senatörlere iletilebilmesi için herkesin katılabileceği bir dilekçe olarak yapıldı.

ABD’de Türk karşıtı gruplar, olumlu giden F-16 görüşmelerini sekteye uğratmak için bir kampanya başlattı. Bir dilekçe mektup tarzında düzenlenen (Türkiye'ye jet yok) isimli bir kampanyanın direk senatörlere ulaştırılması hedefleniyor.

Kampanyaya destek veren gruplar arasında, Helenik Amerikan Liderlik Konseyi, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi, Kıbrıs için Adalet Uluslararası Koordinasyon Komitesi (PSEKA), Kaliforniya Amerikan Helenik Konseyi, Hindu Amerikan Vakfı, gibi gruplar yer alıyor.

ABD DIŞİŞLERİ'NDEN KONGRE'YE F-16 MEKTUBU

Öten yandan 6 Nisan'da ABD Dışişleri Bakanlığı, Kongre'ye Biden yönetiminin Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satılmasına ilişkin bir mektup göndermişti. Mektupta, Türkiye'ye potansiyel F-16 savaş uçağı satışının ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarıyla uyumlu olacağına ve aynı zamanda NATO'nun uzun vadeli birliğine hizmet edeceği belirtilmişti.

JOE BİDEN: TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisine "Ben kongreye bu konuyla ilgili olumlu yaklaşımımı sunacağım ve konunun da takipçisi olacağım" dediğini söyleyemişti. Erdoğan, "Temenni ederim ki bu istikamette eğer netice devam ederse, noktalanırsa o zaman biz yeni alacağımız F-16'lar ve eldekilerin modernizasyonunu süratle bitirme fırsatını bulacağız" ifadelerini kullanmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...