Tgrt Haber

ABD'de hava gösterisinde facia! Çarpışan 2 uçak alev topuna dönüştü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
13 Kasım 2022 00:11 - Güncelleme : 13 Kasım 2022 05:32

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Dallas şehrinde, gösteri uçuşu sırasında korkunç bir kaza meydana geldi. Gösteri için havalanan iki uçağın çarpışması sonucu alev topu oluştu. Olayın ardından gökyüzünü kara dumanlar kaplarken, kaza anı kameralara saniye saniye yansıdı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletindeki Dallas Executive Havalimanı'ndaki "Wings Over Dallas" hava gösterisinde iki gösteri uçağı havada çarpıştı.

Dallas İtfaiyesi (DFR) tarafından yapılan açıklamada, Dallas Executive Havalimanı'ndaki gösteri sırasında yaşanan çarpışmanın yerel saatle 13.25'te meydana geldiği bildirildi.

KAZA ANI KAMERAYA YANSIDI

Federal Havacılık İdaresi'ne göre, bir Boeing B-17 Uçan Kale ve bir Bell P-63 Kingcobra çarpışarak düştü. Uçaklarda kaç kişinin bulunduğuna, can kaybı ve yaralanan olup olmadığına ilişikin ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kaza sonrası çıkan alev topu çevredeki vatandaşların kameralarına saniye saniye yansırken, kazanın ardından gökyüzünü siyah dumanlar kapladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken, güvenlik güçleri de çarpıştırmaya ilişkin araştırma başlattı.

Gaziler Günü ile aynı zamana denk gelen hava gösterisi, Amerikan askeri havacılığına odaklanan bir eğitim derneği olan Hatıra Hava Kuvvetleri tarafından organize ediliyor.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...