Tgrt Haber

ABD'de İslam'a hakaret: Kumarhane kapısını ayetle süslediler

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
15 Eylül 2023 22:10 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 23:07

Batılı ülkeler İslami değerleri hedef almayı sürdürürken ABD’de de yeni açılan bir kumarhanenin kapısı resmi izinle ayetle süslendi. Skandala sosyal medyadan tepki yağdı.

İsveç​ ve Danimarka başta olmak üzere Batı​ ülkelerinin İslam​ değerlerini hedef alması tüm Müslümanlar​ tarafından tepkiyle karşılandı. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına seyirci kalan batılı toplumlar yeni bir skandala imza attı.

KUMARHANEDE SKANDAL

11 Eylül 2023 günü ABD'nin Chicago şehrinde Endülüs mimarisi ile girişi inşa edilmiş devasa bir kumarhane açıldı. Yerel yönetim açılışa özel izin verdi.

MİMARİDE AYET YER ALDI

Kumarhanenin girişindeki mimaride Âl-i İmrân Suresi 160. ayet kullanıldı. İslami değerleri adeta aşağılayan skandala tepki yağdı. "Allah’tan başka kimse galip gelemez" anlamını taşıyan ayetin kumarhane mimarisinde yer almasına yerel yönetimin sessiz kalması dikkat çekti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...