Tgrt Haber

ABD'de 'korsan' paniği: Yatlara baskın düzenleyip, ne bulurlarsa yağmalıyorlar!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2023 13:15 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 13:15
ABD'de 'korsan' paniği: Yatlara baskın düzenleyip, ne bulurlarsa yağmalıyorlar!

ABD'de tekne ve yatları bulunan insanlar, büyük bir panik içindeler... San Francisco bölgesindeki insanlar, yağmacıların deniz taşıtlarını yağmalamaya, hatta tekneleri çalmaya başladıklarını söyledi.

ABD'nin San Fransisco kentinde bulunan bir marinada, üst üste yaşanan yağma​ ve hırsızlık​ olayları bölge sakinlerini tedirgin etti. Bölgede birkaç tekneyle diğer yatlara 'baskınlar' düzenlendiği açıklanırken acil çözüm için yetkililerden yardım istendi. 

"ACİL ÇÖZÜM GEREKİYOR"

Eski yerel liman başkanı Brock de Lappe olayın ardından yaptığı açıklamada, "Körfezde yüzen evlerde ve yatlarda yaşayan insanlar, yatları soyan 'deniz soyguncularına' bireysel olarak direnmek zorunda kaldılar ve suç gerçekten dayanılmaz seviyelere ulaştı. Acil çözüm gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Körfez Koruma ve Geliştirme Komisyonu toplantısında da gündeme alınan konu da evsiz insanların korsancılığa başladığı ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerektiği söylendi.

SAYILARI SON 16 YILDA YÜZDE 11 ARTTI

Yakın zamanda yatında yaşayan bir adam daha korsanlar tarafından saldırıya uğramış ve dehşete düşmüş bir vaziyette bulunmuştu. Öte yandan Ağustos ayında Wall Street Journal, ABD'deki evsizlerin sayısının son 16 yılda yüzde 11 daha arttığı belirtiyor. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...