Tgrt Haber

ABD'de Mehmet Öz'ün adaylık tartışması alevlendi: Türkiye’de oy verdi ABD’de aday olamasın

06 May 2022 12:00 - Güncelleme : 06 May 2022 12:09
ABD'de Mehmet Öz'ün adaylık tartışması alevlendi: Türkiye’de oy verdi ABD’de aday olamasın

ABD’de Senato Seçimlerinde Cumhuriyeti Parti’nin adayı Mehmet Öz’ün Türkiye’deki 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanması tartışmaları alevlendirdi.

ABD’de Senato seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen adaylarından Dr. Mehmet Öz’ün Türk Hava Yolları reklamlarında yer alması ve Türkiye’deki 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanması tartışmaları alevlendirdi.

Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi İdari Direktörü Aram Hamparyan, Dr. Öz’ün, Türk hükümetine ait olan THY’nin yararına hizmet eden bir ajan olduğunu iddia etti. Hamparyan, Öz için soruşturma başlatılmasını talep etti.

FOTOĞRAFLAR BASINA YANSIDI

Türkiye ile siyasi bir ilişkisinin olmadığını söyleyen Öz’ün, Türkiye’de 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanırken fotoğrafları basına yansıdı. Bunu üzerinde Öz’ün sözcüsü Brittany Yanick, fotoğrafın gerçek olduğunu ve 2018 seçimlerinde oy kullandığını doğruladı.

İNCE’Yİ DESTEKLEMİŞTİ

Öte yandan uzun süredir ABD’de gündem olan Doktor Öz, 2018’deki seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı muhalefet adayı Muharrem İnce’yi desteklemişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...