Tgrt Haber

ABD'de "nefret suçu" tartışması! 3 Filistinli öğrenci vurulmuştu!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Reuters
27 Kasım 2023 12:18 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 12:51
ABD'de "nefret suçu" tartışması! 3 Filistinli öğrenci vurulmuştu!

ABD’nin Vermont eyaletinde vurulan 3 Filistinli öğrencinin aileleri olayın "nefret suçu" olarak soruşturulması talebinde bulundu.

ABD​'nin Vermont​ eyaletinde Filistin​ kökenli oldukları belirtilen 3 üniversite öğrencisine yönelik saldırı​ günrdeminh ilk sırasına oturdu. 3 öğrenciden birinin ağır yaralandığı saldırının sıradan bir asayiş vakası olarak değerlendirilmesi ailenin tepkisini çekti.

ABD basınrında yer alan bilgilere göre polis, ismini Jason J. Eaton olarak açıkladığı 48 yaşında olduğu şüphelinin saldırnna ardından dün gözaltına alındığı duyurdu. Yetkililer, Eaton’ın, silahlı saldırının gerçekleştiği yerin yakınındaki bir apartmanda yaşadığını söyledi. 

Reuters Haber Ajansı, öğrencilerinin ailelerinin Filistin yanlısı, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş aracılığıyla yaptıkları yazılı açıklamayı yayımladı. Açıklamada, “Tüm kolluk güçlerine kapsamlı bir soruşturma yapmaları ve olayı bir nefret suçu olarak ele almaları çağrısında bulunuyoruz. Saldırgan adalet önüne çıkartılana dek rahat etmeyeceğiz” denildi.

BOYUNLARINDA KEFİYE VARDI

Filistin kökenli 3 öğrencinin de 20 yaşında olduğu, ikisinin ABD vatandaşlığı bulunduğu, birinin ise ABD'de oturum izni olduğu belirtildi. Saldırı esnasında iki öğrencinin boynunda Filistin direnişiyle özdeşleşen siyah beyaz renklerdeki kefiye veya puşi adıyla bilinen örtü bulunduğu, aralarında Arapça konuştukları aktarıldı.

ABD basınında yer alan bilgilere göre "Şükran Günü" tatili sebebiyle Burlington'a aile ziyareti yapan 3 öğrenci, akşam yemeğine gitmek için yolda yürürken silahlı saldırıya uğradı. Şüpheli ise tek kelime etmeden en az 4 el ateş edip, olay yerinden hızla uzaklaştı. Yaralı öğrencilerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Bu arada Amerikan-İslami İslami ilişkiler konseyi, gözaltıyla sonuçlanacak bilgi verenlere 10 bin dolar ödül vadetti.

 

Kaynak: Reuters

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...