Tgrt Haber

Savaşın en kanlı senaryosu! ABD panikte: Karadeniz’de nükleer bomba patlatacaklar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
19 Ekim 2022 10:24 - Güncelleme : 19 Ekim 2022 10:51
Putin, toprak bütünlüğünü savunmak için nükleer silah kullanabileceklerini açıklamıştı.

ABD Savunma Bakanı Ben Wallace, Rusya Devlet Başkanı Putin’in güç gösterisi ve Batılı ülkeleri uyarmak için Karadeniz’e nükleer bomba atacağı endişesi üzerine alarma geçti. 

Putin, toprak bütünlüğünü savunmak için nükleer silah kullanabileceklerini açıklamıştı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı tüm şiddetiyle devam ederken nükleer silah​ riski de her geçen gün artıyor. ABD​ Savunma Bakanı Ben Wallace, Rusya​ Devlet Başkanı Putin’in güç gösterisi yapmak ve Batı’ya gözdağı vermek için Karadeniz üzerinde bir nükleer silah kullanabileceği riskine karşı alarma geçti. Pentagon’dan bulunan Wallace'nin Putin’in parmağının tetiğe doğru ilerlediğine dair artan endişelerden dolayı Washington'a gittiği kaydedildi. ABD, güç gösterisi olarak Karadeniz üzerinde bir nükleer bomba patlatmanın eşiğinde olmasından korkuyor.Karadeniz'de nükleer bir silahın kullanılması kıyısı olan Türkiye'yi de yakından ilgilendiriyor. 

Savaşın en kanlı senaryosu! ABD panikte: Karadeniz’de nükleer bomba patlatacaklar

ABD Savunma Bakanı Ben Wallace

TEHDİT ARTI, KONUŞMA ZAMANI 

Bir güvenlik kaynağı The Sun'a şunları söyledi: "Tehdit son zamanlarda arttı. " Silahlı Kuvvetler Bakanı James Heappey de dün "Bu tür konuşmaların gerekli olduğu bir zamandayız" itirafında bulundu.

Putin’in Ukrayna’da toprak kaybı yaşaması ve dünyada itibarının sarsılması nükleer silah korkusunu artırıyor. Batılı yetkililer, Putin​ ve generallerinin Ukrayna​'daki savaş alanında yaşadığı kayıplar ve başarısızlıklar arasında giderek daha umutsuz hale geldiği konusunda uyarıyor.

Putin geçen ay Moskova'nın "toprak bütünlüğünü" savunmak için nükleer silahları kullanmaya hazır olduğunu söyledi. Ardından ABD Başkanı Joe Biden, dünyanın Armagedon'a 1962 Küba Füze Krizinden bu yana hiç olmadığı kadar yakın olduğu konusunda uyardı.

Dün bir RAF casus uçağı, iki Typhoon savaş uçağı eşliğinde Karadeniz üzerinde uçarken Kırım kıyı şeridinin kilometrelerce yakınına geldi.

Kaynak: The Sun
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...