Tgrt Haber

ABD'de ortalık karıştı: Öğrencilerden Obama'yı maymunla karşılaştırmalarını istediler

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Foks News
23 May 2022 10:03 - Güncelleme : 23 May 2022 10:14
ABD'de ırkçılık sorunu sık sık gündeme geliyor.

ABD’de ırkçılık karşıtı kararlarıyla öne çıkan Roeper adlı okulda okuldaki bir çalışma şok etkisi yaptı. Okulda verilen bir ödevde öğrencilerden eski ABD Başkanı Barack Obama ile maymun resimlerini karşılaştırmaları istediler.

ABD'de ırkçılık sorunu sık sık gündeme geliyor.

ABD’de 2021’de ırkçılık​ karşıtı kararlar alan ve bu yüzden takdirle karşılanan Michigan’daki Roeper adlı okuldaki bir çalışma herkesi şoke etti. Okulda bir öğretmen, eski ABD Başkanı Barack Obama’yı maymunla ve lemurlarla karşılaştırmalarını istediği bir çalışmayı öğrencilerle paylaştı. Olayın ortaya çıkması üzerine öğretmen okuldan uzaklaştırıldı. Roeper School mütevelli heyeti, 2021'de 'ırkçılık karşıtı bir karar' almıştı.

OKULDA DERSLER İPTAL OLDU

Yaklaşık 30 öğrenciye dağıtılan çalışmada öğrencilerden maymunlar ve lemur etiketli bir fotoğraf galerisinden hayvanları tanımaları ve karşılaştırmaları istendi. Ancak fotoğraf galerisinde eski ABD Başkanı Obama’nın da resmi yer aldı. Olayın ortaya çıkması üzerine gelen tehditlerden dolayı okul bir günlüğüne dersleri iptal etti. Ayrıca "Roeper School'da öğrencilere verilen bir ödevde yer alan rahatsız edici ırksal suçu kabul etmek istemiyoruz" denildi. Okul konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Bu çalışma okulumuzun felsefesi ve misyonuyla tamamen tutarsız. Neden olduğu zarar için içtenlikle özür dileriz."

IRKÇILIK KARŞITI OKUL BUNU YAPTI

Okulda görev yapan direktör Carolyn Lett, yerel haber kaynağı WJBK-TV'ye çalışma sayfasının kendisini iğrenç hissettirdiğini ve inanamadığını söyledi. Lett, öğretmenin çalışma sayfasını gördüğünde dehşete düştüğünü iddia ettiğini ve hayvanlar arasında Obama'nın portresini fark etmediğini söyledi. Roeper Mütevelli Heyeti başkanı Clay Thomas, "Çalışma, okul olarak kim olduğumuzun antitezi olduğu için bizim için daha da zor" dedi.

Mayıs 2021'de okul mütevelli heyeti, "Siyahi, Yerli ve Renkli İnsanların (BIPOC) öldürülmesi de dahil olmak üzere ülkede devam eden sosyal adalet sorunlarının geçmiş üzerinde derin bir etkisi olduğunu" ortaya koyan ırkçılık karşıtı bir kararı kabul etmişti.

Kaynak: Foks News
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...