Tgrt Haber

ABD'de seçime günler kala Donald Trump'tan, Kamala Harris'e ağır salvolar: Bizi 3. Dünya Savaşı'na sokacak!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ekim 2024 12:15 - Güncelleme : 27 Ekim 2024 12:33
ABD'de seçime günler kala Donald Trump'tan, Kamala Harris'e ağır salvolar: Bizi 3. Dünya Savaşı'na sokacak!

ABD'de 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimlere günler kala Donald Trump, el artırdı. Cumhuriyetçilerin adayı Trump, Demokrat rakibi Kamala Harris için ''Beceriksiz olduğu için bizi kesinlikle 3. Dünya Savaşı'na sokacak'' dedi. 

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump​, Pensilvanya eyaletinde düzenlediği mitingde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 5 Kasım'da gerçekleşecek başkanlık seçimleri öncesinde el artıran Trump, rakibi Kamala Harris​'i hedef tahtasına koydu. Trump, Harris'in, Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​ ve Çin​ Devlet Başkanı Xi Jinping gibi liderlerle "başa çıkma" konusunda yetersiz kalacağını savundu.

ABD'de seçime günler kala Donald Trump'tan, Kamala Harris'e ağır salvolar: Bizi 3. Dünya Savaşı'na sokacak! - 1. Resim


''BİZİ 3. DÜNYA SAVAŞI'NA SOKACAK''

Dünyanın küresel çapta bir savaşa "hiç bu kadar yakın" olmadığını dile getiren Trump, başkan olması halinde bu tür bir savaştan kaçınacağı sözünü verdi.

Trump, "Harris'i başkan yapmak milyonlarca insanın hayatıyla kumar oynamak anlamına geliyor. Harris, işini doğru düzgün yapamayacak kadar beceriksiz olduğu için bizi kesinlikle 3. Dünya Savaşı'na sokacaktır." ifadesini kullandı.

ABD'de seçime günler kala Donald Trump'tan, Kamala Harris'e ağır salvolar: Bizi 3. Dünya Savaşı'na sokacak! - 2. Resim


SON ANKETTE TRUMP VE HARRIS'İN OYLARI EŞİT

New York Times (NYT) ve Siena Koleji tarafından ülke genelinde yapılan anket, ülkede 5 Kasım'da yapılacak 60. başkanlık seçimi için geri sayım sürerken Trump ile Harris’in seçim yarışında başa baş gittiğini ortaya koydu.

ABD'de seçime günler kala Donald Trump'tan, Kamala Harris'e ağır salvolar: Bizi 3. Dünya Savaşı'na sokacak! - 3. Resim

20-23 Ekim tarihlerinde ülke genelinde 2 bin 516 kayıtlı seçmen ile telefonda yapılan ankette, Trump ile Harris’in oy oranları yüzde 48 ile aynı çıktı.

Ankette ülkeyi ilgilendiren konu bazlı sorularda Trump ekonomide yüzde 52 ve göçmen sorununda yüzde 54 ile önde giderken, başkan yardımcısı Harris ise demokrasi akıbeti kaygısında yüzde 51 ve kürtaj meselesinde yüzde 55 ile tercih edilen aday oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...