Tgrt Haber

ABD'de şiddet olaylarının önüne geçilemiyor: Silahlı saldırıda 4 ölü

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Temmuz 2023 09:02 - Güncelleme : 16 Temmuz 2023 09:09
ABD'de şiddet olaylarının önüne geçilemiyor: Silahlı saldırıda 4 ölü

ABD'de bireysel silahlanmadaki artış tartışma konusu haline gelirken şiddet olaylarının da bir türlü önüne geçilemiyor. Dün meydana gelen silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti. Saldırgan hala bulunamadığı için yetkililer, olay yeri yakınındaki bölge sakinlerine evde kalma uyarısı yaptı.

ABD​'de yıllardır süre gelen bireysel silahlanma ve şiddet olaylarının önüne geçilemiyor. Son aylarda ülkede yaşanan silahlı saldırılarda gözle görülür bir artış yaşanıyor. Şiddet olaylarının gündemden düşmediği ABD'de yine bir silahlı saldırı​ olayı meydana geldi.

Georgia​ eyaletine bağlı Hampton şehri yakınlarında bulunan Atlanta​ banliyösinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 4 kişi hayatını kaybederken olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi gönderildi. Saldırganın hala bulunamadığı belirtilirken olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Yetkililer ise saldırganın bulunamaması nedeniyle bölge sakinine evde kalmaları uyarısında bulundu. Saldırının tam olarak nerede ve nasıl gerçekleştiği ise belirsizliğini koruyor.

Georgia eyaletine bağlı Hampton şehri yakınlarında bulunan Atlanta banliyösinde silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırı sonucu 4 kişi hayatını kaybederken olay yerine çok sayıda polis ve ambulans ekibi gönderildi.

SALDIRGAN HALA BULUNAMADI

Saldırganın hala bulunamadığı belirtilirken olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Yetkililer ise saldırganın bulunamaması nedeniyle bölge sakinlerine evde kalmaları uyarısında bulundu.

SİLAHLI SALDIRILARDA REKOR ARTIŞ

ABD'nin Silahlı Şiddet Arşivi'nin verileri, 2022 yılında ülkede en az 246 kitlesel silahlı saldırı yaşandığını ortaya koyuyor. Diğer bir deyişle, ülke her gün ortalama birden fazla silahlı saldırı yaşıyor.

SİLAH SATIŞINA KISITLAMA GETİRİLMİŞTİ

ABD'de son dönemde üst üste yaşanan silahlı saldırılarda çok fazla can kaybının yaşanması üzerine 2022 yılında silah satışına bazı kısıtlamalar getiren yasa tasarısı Başkan Joe Biden'ın imzasıyla yürürlüğe girmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...