Tgrt Haber

ABD 'silahsızlanmayı' özendirmek için adım attı: Silahını getirene 500 dolara kadar ödeme yapılacak!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Aralık 2022 10:07 - Güncelleme : 18 Aralık 2022 10:16
ABD 'silahsızlanmayı' özendirmek için adım attı: Silahını getirene 500 dolara kadar ödeme yapılacak!

ABD silahsızlanmayı özendirmek için yeni bir proje başlattı. Kampanya ile yetkililere silahını teslim edenlere 500 dolara kadar ödeme yapıldı.

Bireysel silahlanmanın tavan yaptığı ve neredeyse her gün kurşun seslerin duyulduğu ABD’de silahsızlanmayı özendirmek için yeni bir adım atıldı. ABD’nin New York​ eyaletinde ateşli silahını teslim eden herkese, silahın türüne göre 50 ila 500 dolar ödeniyor.  Brooklyn Bölge Savcısı Eric Gonzales, "Sokaklardan silahları toplamak ortak bir sorumluluktur ve silahları geri alma etkinliği, mahallelerimizdeki silahlı şiddeti azaltmaya yönelik kapsamlı stratejinin bir parçasıdır." açıklamasında bulundu.

SİLAHINI VERENE PARA HEDİYE EDİLDİ

NYPD Komiseri Keechant Sewell ise "Şehrimizde silahlı şiddeti azaltmanın en etkili yolu, sokaklarımızdaki silah​ sayısını azaltmaktır." dedi. Silahını getiren herkese, kimlik ve soru sorulmaksızın 50, 150 ve 500 dolarlık hediye kartları takdim edildi. Silahını teslim eden ilk 25 kişiye, ilanda belirtildiği gibi iPad tablet bilgisayar hediye edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...