Tgrt Haber

ABD'de su baskınları: En az 11 ölü

05 May 2017 23:59
ABD'de su baskınları: En az 11 ölü

ABD'nin ortalarında ve güneydoğusunda etkili olan su baskınlarında şu ana kadar en az 11 kişi hayatını kaybetti. Zararın maliyetininin 1 milyar doları geçtiği bildirildi.

Arkansas, Illinois, Louisiana, Indiana ve Missouri eyaletlerinde  etkili olan sel felaketinde 11 kişinin hayatını kaybettiği ve su baskınlarının  neden olduğu zararın 1 milyar doları bulduğu açıklandı.

Meteoroloji yetkilileri, cumartesi günü Missouri ve Mississippi  nehirlerinin St. Louis kenti ve yakınlarında yükseleceği uyarısında bulundular.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) sel baskınlarında  meydana gelen ölümlerle ilgili yaptığı açıklamada, ölümlerin yarısından  fazlasının araçların sel sularına doğru sürülmesinden kaynaklandığını bildirdi.

Yağışlar New York ve New Jersey'de ulaşımı etkiledi

Yoğun yağışlar, New York ve New Jersey eyaletlerinde de su  baskınlarına neden olurken, hava trafiğinde gecikmelere yol açtı.

New York'taki şehirler arası ana tren istasyonlarından Penn  Station'ı su basarken, Manhattan'da Hudson nehri boyunca uzanan West Side  Otoyolunun bir kısmı her iki yönde trafiğe kapatıldı.

New York'ta Brooklyn, Queens ve Staten Island bölgesi ile New  Jersey'de birçok bölgede su baskını alarmı verildi.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...