Tgrt Haber

ABD'de üç Müslüman genç katledildi

11 Şubat 2015 15:39
ABD'de üç Müslüman genç katledildi

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill kasabasında yaşayan üç Müslüman genç evlerinde vurularak öldürüldü.

Kuzey Carolina Üniversitesi yakınlarındaki Chapel Hill bölgesinde bir apartman dairesinde meydana gelen olayda, 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat ve eşi 21 yaşındaki Yusor Muhammed ile 19 yaşındaki Yusor Muhammed'in kız kardeşi Razan Muhammed Ebu-Salha evlerinde silahla vurularak katledildi. Silah sesleri üzerine olay yerine ulaşan ekipler cinayetle ilgili olarak 46 yaşında Craig Stephen Hicks isimli bir kişiyi gözaltına aldı. Katil zanlısının 'ateist' olduğu özellikle vurgulandı. Deah Barakat'in bir süre önce evlendiği ve eşiyle birlikte sosyal medyayı aktif şekilde kullandığı belirtiliyor. Barakat'ın ölmeden birkaç gün önce Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası başlattığı ve sosyal medyada
İslamofobi ile ilgili yaptığı paylaşımlar dikkat çekti.
ABD'de üç Müslüman genç katledildi
EYLÜL'DE ATTIĞI TWEET

Saldırıda hayatını kaybeden 23 yaşındaki Barakat, Kuzey Karolina Üniversitesi'nde Diş Hekimliği okuyordu. Barakat'ın Filistinli çocukların diş tedavisi içinde gönüllü olduğu öğrenildi. Barakat'ın Eylül ayında attığı bir tweet'te "İnsanların 'Yahudileri öldürelim' ya da 'Filistinlileri öldürelim' diyerek çözüm arayışına girme çabası çok üzücü" demişti.
ABD'de üç Müslüman genç katledildi
RAZAN YENİ MEZUN OLMUŞTU

Saldırıda hayatını kaybeden Yusor Muhammed'in kız kardeşi Razan henüz yeni mezun olmuştu. Üniversiteden derece ile mezun olan Razan, Mimarlık ve Çevre Tasarımı okuyordu.

"MÜSLÜMANLAR ÖLDÜRÜLÜNCE DEĞİL TETİĞİ ÇEKİNCE HABER OLUYOR"
Florida'daki Barry Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Halid Beydun da sosyal paylaşım sitesinde "Müslümanlar, ancak tetiği çektiklerinde haberlere çıkıyorlar, vurulduklarında değil. Chapel Hill cinayetlerinin medyada yer almaması da bunu ispatlıyor" dedi. Al Jazeera'nin yan kuruluşlarından AJ Plus'ın yapımcılarından Sana Said da Twitter hesabında "Utanç verici bir olay. Bu islamofobinin nasıl işlediğini gösteriyor" yazarak tepkisini dile getirdi.

TEPKİ YAĞIYOR
ABD medyası bu tür silahlı saldırıları "acil" koduyla duyururken, üç Müslüman öğrencinin başlarından vurularak katledilmesini görmezden geldi. Katliam Twitter'da da en çok konuşulan konu olurken, #ChapelHillShooting (saldırının gerçekleştiği yerin adı) etiketini açan kullanıcılar saldırıya ve ABD medyasına tepki yağdırdı.

'HEPSİNİ ÖLDÜRMELİYİZ' DİYEN SPİKERİN KANALI SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Ocak ayında Fransa'da gerçekleşen saldırılar ve onlarca kişinin hayatını kaybettiği olaylar sonrası 'hepsini öldürmeliyiz' sözleriyle tüm Müslümanlar'ı hedef gösteren Fox News spikeri Jeanine Pirro'ya tepki yağmıştı. Fox News olayın gerçekleşmesinden bu yana saatler geçmesine rağmen olayla ilgili sessizliğini koruyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...