Tgrt Haber

ABD’den Devlet Bahçeli’ye ‘Hadi işine bak’ tepkisi: Şiddetle kınıyoruz

26 Ocak 2023 06:06 - Güncelleme : 26 Ocak 2023 06:23

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısı sonrasında kendisine soru soran gazeteciye verdiği ‘Hadi işine bak’ sözlerine tepki gösterdi. İfade özgürlüğünün demokrasiyi güçlendirdiği savunulan açıklamada ayrıca endişe duyulduğu ifade edildi.

MHP​ Grup Toplantısı sonrası Genel Başkan Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’in ölümüne ilişkin soru sormak isteyen gazeteciye tepki gösterdi. MHP lideri ‘Hadi işine bak’ diyerek terslediği gazeteciyi ayrıca MHP kurmayları da Bahçeli’nin yanından uzaklaştırdı. Sosyal medyada gündem olan görüntülere ilişkin MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, gazetecisinin ‘ajan provokatör edasıyla hareket ettiğini’ ve ‘yaptığının gazetecilik olmadığını’ söyledi.

ABD’DEN BAHÇELİ’YE TEPKİ

Bir anda tartışma oluşturan görüntülere ABD’den açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Priceyaptığı açıklamada yaşananlara tepki gösterdi. İfade özgürlüğünün demokrasiyi güçlendirdiği ve korunması gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İfade özgürlüğü -gazetecilerin ifade özgürlüğü de buna dahil - bazılarının tartışmalı ya da rahatsız edici bulduğu söylemleri içerdiğinde bile, demokrasiyi güçlendirir ve korunması gerekir. ABD gazetecileri ve medya çalışanlarını hedef alan tehdit, taciz ve şiddeti kınıyor

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Teoman Ege26 Ocak 2023 09:45

Türkiyeye patronluk yapmak abd' nin haddi değildir kendi işine baksın.

Sonraki Haber Yükleniyor...