Tgrt Haber

ABD'den Ebu Hudayr için kınama

02 Temmuz 2014 20:39
ABD'den Ebu Hudayr için kınama

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, 17 yaşındaki Filistinli genç Ebu Hudayr’ın Doğu Kudüs'te kaçırıldıktan sonra öldürülmesini kınadı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Doğu Kudüs'te Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr adındaki Filistinli gencin kaçırılmasının ardından öldürülmesini kınadı. Kerry, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr'ın alçakça ve budalaca kaçırılması ve öldürülmesini en güçlü şekilde kınıyor" ifadesini kullandı. Kerry, 17 yaşındaki bir gencin sokaktan zorla kaçırılması ve yaşamının kendisinden ve ailesinden çalınmasını "mide bulandırıcı" olarak nitelendirdi. Bu trajedinin yetkililer tarafından araştırıldığını belirten Kerry, olayın çok sayıda İsrail ve Filistin yetkili tarafından kınandığını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Kimse kendi elleriyle hukuk aramasın" çağrısında bulunduğunu hatırlattı. Kerry, açıklamasında şunları kaydetti: "İntikam eylemine girişenler sadece zaten patlamaya hazır ve duygusal bir durumu daha da istikrarsızlaştıracaklardır. Şiddet eylemlerinin önlenmesi ve suçluların adalete teslim edilmesi için İsrail hükümetinin ve Filistin yönetiminin gerekli tüm önlemleri almalarını bekliyoruz." Kerry, bu tür eylemlerin daha fazla şiddete neden olduğunu belirterek tüm tarafların masumları korumak, makul bir şekilde hareket etmek ve karşılıklı itham ve cezalandırmadan uzak durmaları için ellerindeki tüm gücü kullanması gerektiğine vurgu yaptı. Kudüs'te bu sabah İsrailli Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılan 17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr ölü olarak bulunmuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...