Tgrt Haber

ABD’den İran’ın İsrail hamlesine ilişkin kritik değerlendirme: Hiçbir uyarı olmayacak!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Ağustos 2024 20:07 - Güncelleme : 15 Ağustos 2024 20:40
ABD’den İran’ın İsrail hamlesine ilişkin kritik değerlendirme: Hiçbir uyarı olmayacak!

ABD, İran’ın İsrail’e yakında ve hiçbir uyarı olmadan saldırabileceğini öne sürdü. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, konuyla ilgili ödemli değerlendirmelerde bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İran’ın İsrail’e yakın bir zamanda ve hiçbir uyarı yapmadan saldırı düzenleyebileceğini iddia etti.

Dünyanın yakından takip ettiği Orta Doğu’da gerilim devam ederken, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İran’ın İsrail’e yönelik düzenlemesi beklenen muhtemel saldırı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

ABD’den İran’ın İsrail hamlesine ilişkin kritik değerlendirme: Hiçbir uyarı olmayacak! - 1. Resim

“HİÇBİR UYARI OLMAYACAK”

Kirby, İran’ın İsrail’e ne zaman saldırı düzenleyeceğini net olarak bilmediklerini belirterek, İran’ın muhtemelen İsrail’e yakın bir zamanda ve hiçbir uyarı yapmadan saldırı düzenleyebileceğini öne sürdü.

ABD’den İran’ın İsrail hamlesine ilişkin kritik değerlendirme: Hiçbir uyarı olmayacak! - 2. Resim

“İŞİN BU NOKTAYA GELMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Kirby, “Elimizde saldırının hiç uyarı olmadan ve kesinlikle önümüzdeki günlerde düzenlenebileceğine dair bilgiler var ve buna hazır olmalıyız. Burada size İran'ın İsrail'e saldırma konusunda fikrini değiştirdiğini, saldırırlarsa bunun neye benzeyeceğini ve ne zaman gerçekleşeceğini kesin olarak söyleyemem. İran'ın bazı hazırlıklar yaptığını biliyoruz. Saldırmayı tercih etmeleri halinde, bunu çok az ya da hiç haber vermeden yapabileceklerine inanıyoruz. İşin bu noktaya gelmesini istemiyoruz” diye konuştu.

İran’ın İsrail’e yönelik saldırı hazırlıkları belirsizliğini korumaya devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...