Tgrt Haber

ABD’den İsrail ve müttefiklerine Rusya'ya yaptırım baskısı

09 Mart 2022 17:18 - Güncelleme : 09 Mart 2022 17:26
ABD’den İsrail ve müttefiklerine Rusya'ya yaptırım baskısı

ABD, İsrail ve müttefiklerinin Rusya'yı Ukrayna'ya karşı başlattığı işgali durdurmak için güçlü yaptırımlar uygulamasını istedi.

Üst düzey bir ABD büyükelçiliği yetkilisi Tel Aviv'de yaptığı açıklamada, İsrail ve müttefiklerinden Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşını sona erdirmeye zorlamak için güçlü yaptırımlar uygulamasını istedi. "Tüm müttefiklerimizin ve ortaklarımızın güçlü yaptırımlar uyguladığını görmek istiyoruz" diyen yetkili, “Yaptırım paketimizin gücü geniş katılıma bağlı” ifadelerini kullandı. Yetkil, İsrail'in Rusya'nın eylemini kınadığını ve Ukrayna'ya insani yardım gönderdiğini ancak  yaptırımlar getirmedi belirtti. 

PUTİN İLE LAVROV SORUMLU

İsrail'in Rusya ile Ukrayna arasında arabuluculuk yapma çabaları konusunda ABD ile iletişim halinde olduğunu söyledi. “Çatışmayı sona erdirmek için gösterilen tüm çabaları destekliyoruz" diyen ABD’li yetkili savaştan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov'u sorumlu tuttu.

Yetkili, "Putin bu savaşı başlatmayı seçti ve Rusya Federasyonu sorumlu tutulacak ve eylemlerinin sonuçlarına katlanacak" ifadelerini kullandı. Yetkili ABD'nin Rus ordusunun gösterdiği acımasız taktikler ve insan hayatını umursamama karşısında dehşete düştüğünü de sözlerine ekledi.

ORTADOĞU’DA RUS ASKERİ RİSK

ABD'li yetkili Rusya'nın askeri eylemlerinin "uluslararası insancıl hukukun ihlali" olduğunu ve "cezai kovuşturmanın uygun olduğunu" iddia etti. Ortadoğu'da, Rus askeri ve paramiliter güçlerinin çatışmaları Moskova'nın kendi bencil çıkarları için kullandığını ve uluslararası istikrar için ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...