Tgrt Haber

ABD’den İsveç’teki “Kur’an-ı Kerim” yakılması skandalına tepki!

29 Haziran 2023 06:16 - Güncelleme : 29 Haziran 2023 06:16
ABD’den İsveç’teki “Kur’an-ı Kerim” yakılması skandalına tepki!

Son dakika haberi: İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma ve yırtma skandalına bir tepki de ABD’den geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel söz konusu skandal eylemi “saygısız ve incitici” bulduklarını söylerken Türkiye’ye NATO mesajını ise yineledi.

NATOüyesi olabilmek için Türkiye’nin “evet” demesine muhtaç olan İsveç​ yine skandal bir eyleme imza attı. Daha önce ülkesinde terör örgütü PKK/YPG​ ve FETÖ’nün eylemlerine izin veren İsveç bu sefer bir kez daha Kur’an-ı Kerim yakılmasına onay verdi. Kurban Bayramı’nda gerçekleştirilen skandal eylem dün Stockholm'de bir cami önünde yapıldı. Türkiye​, Stockholm'de yaşananlara sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan "İslam karşıtı bu eylemlere ifade özgürlüğü bahanesiyle izin verilmesi kabul edilemez. Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır" dedi.

ABD TEPKİ GÖSTERDİ AMA…

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın günlük basın brifinginde, Sözcü Yardımcısı Vedant Patel'e, Stockholm'de yaşananlar soruldu. Patel, “Dini metinlerin yakılmasının ve tahrip edilmesinin saygısız ve incitici olduğunu, yasal olabilecek bir şeyin her zaman uygun olacağı anlamına gelmediğini sürekli dile getirdik" dedi.

TÜRKİYE’YE ÇAĞRIDA BULUNDU

Bu konuda açıklama yapmayı konuşmayı İsveç hükümetine ve güvenlik güçlerine bıraktıklarını belirten Patel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak genel olarak, İsveç'i mümkün olan en kısa sürede NATO'ya kabul edebilmemiz için Macaristan ve Türkiye'ye İsveç'in katılım protokolünü gecikmeden onaylama çağrısı yapmaya devam ediyoruz."

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...