Tgrt Haber

ABD’den, Kuzey Kore'ye F-35 önlemi

18 Aralık 2017 21:49
ABD’den, Kuzey Kore'ye F-35 önlemi

ABD Füze Savunma Ajansının beşinci nesil F-35 savaş uçaklarını kıtalar arası balistik füzeleri takip etmek için de kullanmak üzere deney yaptığı bildirildi.

ABD ile Kuzey Kore arasındaki kıtalar arası balistik füze gerilimi devam ederken, ABD Füze Savunma Ajansının beşinci nesil F-35 savaş uçaklarını kıtalar arası balistik füzeleri takip etmek için de kullanmak üzere deneyler yaptığı bildirildi. Deneyle ilgili detaylar, savunma şirketi Northrop Grumman’ın sınırlı  sayıda Amerikan medyasından gazetecilere yaptığı bir tanıtımda ortaya çıktı.

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Northrop Grumman’ın Maryland  eyaletindeki ofisinde yapılan toplantıda 2014'te ABD Füze Savunma Ajansıının  yaptığı deneyin videolarının gösterildiği ifade edildi.2014 ekim ayında yapılan deneyde F-35 uçağının değişik noktalarına  yerleştirilmiş 6 DAS (Distributed Aperture System) adı verilen kızılötesi  elektrooptik sensörlerin balistik füzeleri de takip edip edemeyeceği test  edildiği belirtildi.DAS adı verilen sensor sistemi, pilotların kasklarına sabitlenmiş  göstergelerden 360 derece çevresindeki uçak veya füzeleri tespit etmesine  yarıyor.

Deneyde F-35 uçaklarının kıtalararası bir balistik füzeyi takip edip  yerde konuşlu füze savunma sistemlerine kesine yakın koordinat verebildiği tespit  edildiği kaydedildi.ABD füze savunma sistemleri deneylerde başarılı olmuş olsa da kıtalar  arası balistik füzeleri kesin bir isabetle düşürebilmesinin şüpheli olduğu ifade  ediliyor. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Kuzey Kore’nin kıtalararası füzeleri  düşürmenin en iyi yolunun fırlatıldıktan sonra yükselme safhasında vurulmasının  en iyi seçenek olduğunu düşünse de Kuzey Kore’nin hava savunma sistemlerinin  böyle bir müdahaleye imkan tanımayacağı belirtiliyor. Bundan dolayı da  Pentagon’un daha fütürist yaklaşımları denediği öne sürülüyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...